Bogotából Münchenbe nyit non-stop járatot a kolumbiai légitársaság, ez lesz a cég negyedik európai célállomása.

Forrás: Avianca

Az Avianca november 16-tól köti össze közvetlen járattal Bogotát a bajor fővárossal.

A légitársaság az elmúlt időszakban több európai nagyváros iránt is érdeklődött, kifejezte a járatnyitás esetleges szándékát. Barcelona, London és Madrid után ez lesz a légitársaság negyedik, egyben leginkább az öreg kontinens szívében fekvő célállomása.

Bogota és München között az Avianca a tervek szerint heti öt járatpárt közlekedtet majd, az útvonalat Boeing 787-8 Dreamliner típusú gépekkel szolgálják majd ki
– írta a Flightglobal.

A repülőjegy kereső adatbázisokba feltöltött információk szerint járatok hétfő és csütörtök kivételével hetente öt napon a délutáni órákban szállnak majd le Münchenben és késő éjjel indulnak vissza Dél-Amerika irányába.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cég Star Alliance légiszövetségi tagsága, és code-share magállapodás révén jó átszállási, csatlakozási lehetőségeket kínál majd utasai számára a Lufthansa járataira, akik számára így számos európai városon felül afrikai és ázsiai célállomások is kényelmesen elérhetőek lesznek.

Mint arról lapunk is beszámolt, az Avianca a Roll-Royce Trent 1000 sorozatú hajtóművek sorozatos meghibásodásai ellenére is ilyen típusú hajtóművekkel rendelt három darabot a Boeing 787-es közepes törzshosszú, legnagyobb hatótávolságú változatából, a 787-9-esből.

Azt nem lehet tudni, hogy a gyártó által az idei évben átadásra kerülő nagyobb Dreamlinereket beveti-e majd a légitársaság valamelyik európai útvonalán, vagy inkább csak Dél-Amerikán belül, esetleg Észak-Amerikába közlekedteti majd a gépeket.