A bergamói Orio al Serio repülőtéren folytatja az átszállások biztosításának bevezetését a Ryanair, miután kedvező tapasztalatokat gyűjtöttek Rómában.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

A ch-aviation szaklap szerint erről a Ryanair jelentett meg közleményt. Mint írják, a Milánó közelében lévő repülőtéren július 3-ától biztosítják a csatlakozást 25 járatukra.

A többi közt Budapestről Bergamo érintésével már átszállással utazhatunk Alicante, Bacelona, Athén, Bari, Brindisi, Cagliari, Catani, Ibiza, Lanzarote, Madrid, Málta, Nápoly, Trapani és Zaragoza felé is.

David O’Brien, a légitársaság kommunikációs igazgatója azt mondta, a kezdeti 25 járat után a teljes bevezetést követően 300 bergamói járaton válik elérhetővé a csatlakozás úgy, hogy nem kell a transzferzónából kimenni és felvenni a csomagokat, majd újra becsekkolni a járatra.

Hozzátette, hogy egyelőre folytatódnak a tárgyalások arról, hogy a korábban az Air Europával kötött megállapodást tovább bővítsék. Mint ismeretes, korábban arról egyeztek meg, hogy az Air Europa Madridből induló húsz, hosszútávú járatára hord rá utasokat az ír diszkont légicég.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A vezető elmondása szerint az Aer Lingusszal, a Norwegiannel és egyéb potenciális partnerekkel is folytatódnak a tárgyalások a ráhordásról. Az eddigi megállapodások kibővítése azután válik lehetségessé, hogy a Ryanair életbe léptet bizonyos változásokat az ügyfélkezelésben. Részleteket azonban nem mondott.

Az ír fapados április elején jelentette be, hogy elsőként Rómában biztosítja a csatlakozásokat a járatai között, de idén és 2018-ban minden bázisára fokozatosan kiterjeszti az intézkedést.

A római tapasztalatok nagyon kedvezőek, a foglalások a többi olasz útvonalon is emelkedtek Róma irányába, ennek köszönhetően növekedett piaci részesedésük az olasz piacon.

Egy éven belül London Stansted és Dublin repülőterén is bevezetik a szolgáltatást.