A következő hónapokban befejezik az átalakításokat a berlini új fő repülőtér épületegyüttesében, és az üzemeltető cég szerint jövő év januárjában tudják megmondani, megnyílik-e még 2017-ben a légikikötő.

Újabb hírek érkeztek a sorozatos botrányokkal, többször elhalasztott megnyitási időpontokkal sújtott Berlin-Brandenburg repülőtérről. Az aero.de cikke szerint az üzemeltető cég vezetője, Karsten Mühlenfeld és a műszaki igazgató Jörg Marks a napokban bejárást tartottak, és azt mondták: az átalakítások jövő januárban fejeződnek be, ez után állapíthatják meg, hogy az épületegyüttes megnyitható-e 2017-ben.

Mühlenfeld azt is hozzátette: a legtöbb légitársaság egyetért abban, hogy most még ne mondjanak semmit. Az igazgató szerint jelenleg úgy vélik, hogy van esély a jövő évi megnyitásra.

A legutóbbi tervek szerint az elmúlt tíz évben a schönefeldi reptértől délre felhúzott épületeken az idén márciusra elkészültek volna a szükséges átalakításokkal. Azonban kiderült, hogy további építkezések szükségesek például a tűzvédelmi rendszereknél, emellett a tervezés is elhúzódott.

Mindeközben a tartományi kormányzat újabb vitát nyitna a napi üzemelési időről is, ám most Mühlenfeld arról is szólt, hogy további késő esti, illetve hajnali korlátozások veszélyeztetnék a gazdaságos működést.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Szavai szerint a lehetőségekhez képest minél hosszabb nyitva tartási időszak fontos lenne például az Észak-Amerikából hajnalban érkező járatok miatt. A napokban a német légitársaságok szövetsége is amellett állt ki, hogy ne szűkítsék tovább a berlini reptér napi működési idejét.

Ilyen a berlini szellem-repülőtér

Forrás: CNBC

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!