A már elkészült, de eddig zárva tartott csarnok március 24-től fogadja az utasokat a Berlin-Brandenburg reptéren, leginkább a Ryanair fog innen üzemelni, de más légitársaságok is használják majd.

A már ősszel beígért megnyitóról a légikikötő üzemeltetője adott ki most közleményt.

E szerint a 2-es terminált veszi igénybe március 24-től minden induló Ryanair-járat, áprilistól pedig az ír fapados legtöbb érkező járata is, néhány más légitársaságé mellett, mindezek utasai a feladott csomagjaikat is itt vehetik át.

A berlini reptér 2-es terminálja. Fotó: Anikka Bauer/Flughafen Berlin Brandenburg GmbH

A cég arra kéri az embereket, hogy tájékozódjanak, járatuk mely terminálról indul vagy melyikre érkezik majd, bár nincsenek messze egymástól, a 2-es csarnokot az 1-es szomszédságában építették meg. Részleteket egyelőre nem közölt az üzemeltető arról, hogy pontosan mely légitársaságok használják majd a terminált.

Mint megírtuk, a Schönefeld déli bővítéseként létrehozott új berlini reptéren a járvány miatt megcsappant forgalom okán az addig a főleg fapadosok által használt régi (5-ös) terminált bezárták, jelenleg minden forgalom a főépületben zajlik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A sokéves botránykrónikával terhelt Berlin-Brandenburg a pandémia kitörése után, 2020 őszén nyílt meg. A korábban töretlenül bővülő forgalom miatt felhúzott kiegészítő 2-es csarnokot – amely hidakkal csatlakozik az 1-es terminál északi mólójához – szintén befejezték akkorra, de átmenetileg nem volt rá szükség.

Utasként szereplő önkéntesek, hatóságiak és reptéri szakemberek részvételével az üzemeltető másik közleménye szerint sikeresen tesztelték a csarnok rendszereit az elmúlt hetekben, így kerülhet most sor a megnyitására. A képek tanúsága szerint világos, tágas, minimalista beltereket alakítottak ki, a mennyezeten a gépészeti rendszerek takaratlanul vannak.