A növekvő utasszám miatt beüzemeli a bővítményt a légikikötő, és intézkedik arról is, hogy ne legyenek az őszihez hasonló tömegjelenetek, emellett kétpályás működésre áll át.

December 1-jétől az eddigi, havonta felváltva használt egy-egy futópálya helyett állandó kétpályás üzem lesz a Berlin-Brandenburg repülőtéren – közölte pénteken a város, a tartomány és az állam tulajdonában lévő üzemeltető vezetője a tartományi parlamentben.

Aletta von Massenbach az aero.de cikke szerint beszélt a most ősszel kialakult súlyos problémákról is: mint megírtuk, hely- és dolgozóhiány miatt többórás várakozások alakultak ki az iskolai szünetben a terminálon.

A reptérüzemeltető ezért intézkedik arról, hogy a légitársaságok több check-in pultot használhassanak, a biztonsági ellenőrzés területét is megerősítik, és a tervek szerint a zsúfoltságot további poggyászkiadó szalagok is csökkentik majd.

A cégvezető közölte továbbá, hogy várhatóan 2022 tavaszán, a húsvéti szünet előtt megnyitják az egyébként már elkészült 2-es terminált, hogy további kapacitást biztosítsanak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A 2-es terminál látványterve (Forrás: BER)

Ahogy arról beszámoltunk, a schönefeldi reptér déli bővítéseként létrehozott új komplexum, az 1-es terminál mellett építették meg a 2-es csarnokot, amelyet a járvány alatt fejeztek be, tavaly ősszel. Már csak a próbaüzeme van hátra, és átadása után évente 6 millió utas kiszolgálására lesz alkalmas, kiegészítve a főépület 25 milliós kapacitását.

Előző nap a cégvezető a szövetségi közlekedési miniszterrel folytatott megbeszélést, amelyen az aero.de másik cikke szerint további vállalásokat tett a különféle problémák megoldására, mint a túl kevés taxi, a vízellátás helyzete (a közelmúltban baktériumfertőzésre derült fény, amely miatt már nem minősül ivásra alkalmasnak a csapvíz – a szerk.), a tisztaság kérdése.

Fotó: Berlin Airport

Mint kiderült, a járvány miatt bezárt régi schönefeldi utascsarnokok, a mai nevén 5-ös terminál újranyitása egyelőre nincs tervben, erről egy év múlva hozhatnak döntést.

Emlékezetes, az új Berlin-Brandenburg Willy Brandt Nemzetközi Repülőtér egy éve nyílt meg jókora késéssel, átvéve Schönefeld és Tegel szerepét, utóbbi idén zárt be végleg, területén városfejlesztési projekt indul.