Júliustól az európai járatokon, 2020 januárjától pedig már a hosszú távú útvonalakon sem lesz vámmentes holmik árusítása a KLM-nél, a holland légitársaság alternatív megoldásokat keres. 

Miután egy éve bejelentette a KLM, hogy megszünteti a cigaretták eladását a fedélzeten, most úgy döntött a cég, hogy a duty free áruk sem lesznek kaphatók. Az Aerotelegraph cikke szerint a területért felelős vezető, Miriam Kartman bejelentette: júliustól az európai, 2020 januárjától pedig a hosszú távú járatokon is véget ér ez a szolgáltatás.

A holland légitársaság magyarázata szerint egyre nagyobb konkurenciát jelent az online kereskedelem felfutása, valamint a reptéri üzletek bővülő kínálata, ezért döntöttek így.

Az illetékes közlölte, hogy e helyett alternatív szolgáltatásokon gondolkodnak, különböző lehetőségeket vizsgálnak, hogy az utasoknak megfelelő termékpalettát állítsanak össze.

Fotó: AIRportal.hu

A cikk felidézi, hogy a KLM eggyel kevesebb légiutas-kísérővel repüli tavaly nyár óta a hosszú távú járatokat, így ez a lépés illeszkedik a folyamatba. Megírtuk, a Lufthansa és más légitársaságok is megritkították a turista osztályú kabinban dolgozók létszámát egy-egy járaton.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A fedélzeti vámmentes árusítás megszüntetésében nincs egyedül a KLM: a cikk szerint többek közt az American, a United, a Delta, a Qantas és a LATAM-holding is így döntött már.

Megkérdezték a Lufthansa-csoportot is, a német vállalat a portálnak azt válaszolta, hogy nem tervezik e szolgáltatás megszüntetését, mert sok utasuk kedveli és elvárja. Ugyanakkor dolgoznak az elérhető áruk körének bővítésén és ehhez kapcsolódva új marketingeszközökön is.