Nagybevásárlást tartott az SMBC Aviation Capital lízincgég az Airbusnál: összesen 65 A320neó családba tartozó gépre adtak le megrendelést.

Az Airbus lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írta, a megrendeléssel a japán befektetők által tulajdonolt, de dublini központtal működő lízingcég A320neóra vonatkozó rendelésállománya 181 példányra emelkedett.

A friss megrendelés 15 darab A321neo és 50 A320neo megrendeléséből tevődik össze. Mivel a tárgyalásokat még 2018 év végén lezárták, a darabszám még a tavalyi mérleget javítja. A társaság nem közölte az üzlet piaci értékét, a 2018-as listaárakkal számolva 7,5 milliárd dollár értéke van a szerződésnek.

A megállapodás részeként egy korábbi, A320neóra leadott rendelésből 15 példányt az SMBC A321neóra konvertál, így 50-re emelkedett az erre a típusra vonatkozó rendelésállomány.

Grafika: Airbus

Peter Barrett, az SMBC vezetője a közleményben hangsúlyozta, a légitársaságok a jelenlegi környezetben a költséghatékonyan üzemeltethető típusok iránt érdeklődnek, ezért is döntöttek a nagyobb befogadóképességű, így az egy székre vetítve alacsonyabb költség mellett üzemeltethető típusok mellett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az SMBC egyike a legnagyobb lízingcégeknek, 660 repülőgépet adnak bérbe és további 250-re van rendelésül a Boeingtől és az Airbustól, a flotta átlagos életkora fiatal, 5 év. A világ 50 országának több mint 150 légitársasága bérel tőlük repülőket (köztük a Wizz Air), portfóliójuk legnagyobb keskenytörzsű gépekből áll, a cég honlapja szerint mindössze 24 darab Dreamlinerrel és A350-essel rendelkeznek.