A KLM új utazási osztályt alakít ki a szélestörzsű repülőgépeinek fedélzetén, a business és a turista között lévő Premium Comfort Class júliustól, elsőként az észak-amerikai járatokon foglalható.

A Premium Comfort osztály teljesen új szolgáltatási színvonalat jelent, a kabinban külön részleget alakít ki a holland légitársaság: új ülések, étel- és italkínálat várja az utasokat – közölte a cég. A repülőgépek átalakítását a vállalat karbantartó részlege végzi el a schipholi bázison.

A repülőgép típusától függően ezen az osztályon 21-28 szék áll majd rendelkezésre, a turista osztályú üléseknél szélesebbek, nagyobb szögben dönthető támlájúak, nagyobb lábteret és lábtartót, valamint nagyobb kijelzőket biztosítanak.

A széktávolság 38 hüvelyk (96,52 cm) lesz, az ülések 20,32 centiméterrel dönthetők hátra, a monitorok 13,3 hüvelyk (33,78 cm) átmérőjűek.

Az üléseknél az USB port mellett 110V-os csatlakozó is elérhető, az utasok zajszűrő fejhallgatót kapnak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: KLM

Ezen az osztályon a turistától eltérő kiszolgálás és kínálat várja az utasokat: a hosszútávú járatokon az út hosszától függően egy vagy két meleg ételt szolgálnak fel, a kínálatban hús, hal és vegetáriánus fogások is szerepelnek, emellett kávé, tea, likőrök és jégkrém is elérhető, az étkezések között az üzleti osztályon népszerű snacket és koktélt is kérhetnek az utasok.

A Premium Comfort osztály üléseit a Collins Aerospace a KLM szakembereivel együtt tervezte meg, elegáns és kényelmes kialakításuk mellett az ülések könnyebbek is.

Ugyanezen koncepció mentén tervezték meg a cateringet is: az evőeszközök, tálak könnyű anyagból, polipropilénből készülnek, a kiszolgáláshoz használt legtöbb eszköz újrahasznosítható vagy újrahasznosított, emellett könnyű műanyagból készült.

A Premium Comfort osztályon a sima turistánál nagyvonalúbb poggyászmennyiség szállítható, két feladott és két kézipoggyász lehet az utasnál, akik emellett a Sky Priority minden előnyét élvezhetik, így az elsőbbségi beszállást is.

Forrás: KLM

Az első Premium Comfort osztállyal is elérhető járatok július végén indulnak el Észak-Amerika és Európa között, a szolgáltatás a többi célállomás felé fokozatosan válik elérhetővé.

Boet Kreiken, a KLM utasélményért felelős alelnöke azt mondta, széleskörű piackutatás előzte meg a Premium Comfort osztály bevezetését, amely az üzleti és turista osztályú utasok igényeit is ki tudja elégíteni, emellett tovább erősíti a KLM világszínvonalú kínálatát. Fontos tényező még, hogy az új osztály bevezetésével a légitársaság és partnerei (Delta Air Lines, Virgin Atlantic és Air France) az észak-atlanti járatokon minden terméket minden járaton össze tudnak hangolni.