Megszűnik a fapados légitársaság Walesben lévő bázisa és összes ottani járata, a magas költségekre és a gazdasági környezetre hivatkozva, de a romániai Bákóban és az olaszországi Bariban is bezár az állomáshely.

Miután a Wizz Air egyesült királyságbeli leánycége, a Wizz Air UK már a múlt nyári időszak végén drasztikusan visszavágta a walesi fővárosból induló járatai számát, most bejelentette: január 25-én végleg kivonul Cardiff repülőteréről, és megszünteti a még megmaradt két onnan közlekedő útvonalát Milánóba és Bukarestbe.

A légitársaság, amely tavaly Doncaster Sheffieldből is kivonult, immár csak nyolc brit repülőtéren lesz jelen.

Forrás: Wizz Air

Marion Geoffroy, a Wizz Air UK ügyvezető igazgatója szerint a légitársaság továbbra is elkötelezett a hosszú távú növekedés mellett. A bázisbezárást a kihívásokkal teli makrogazdasági környezettel és a magas működési költségekkel, köztük a megnövekedett üzemanyagköltségekkel indokolta.

Közlése szerint a cardiffi személyzetnek felajánlják a más Wizz-bázisokra történő áthelyezés lehetőségét, az érintett utasoknak pedig átfoglalást vagy visszatérítést biztosítanak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Kapcsolódó hír, hogy a fapados légitársaság január 10-ével bezárta a romániai Bákóban lévő bázisát is, ahonnan a kapacitást más, forgalmasabb útvonalakra helyezték át. A cég szintén ma jelentette be, hogy az olaszországi Bariban működő bázisát is bezárja feburár 16-án, az érintett repülőgépeket Rómába és Milánóba helyezi át, ugyanakkor más bázisairól megmaradnak járatok a repülőtérre.