A diszkont légitársaság Budapestre helyezi át az eddig a debreceni repülőtéren állomásozó repülőgépét a nyári menetrend végével, de továbbra is üzemeltet majd járatokat a városba.

A repülőgépet 2024.október 27-én telepíti át budapesti bázisára Debrecenből a Wizz Air, a légitársaság közleménye hangsúlyozza, hogy a változás a nyári menetrendet nem érinti.

Az utasoknak Debrecenből továbbra is elérhetők lesznek a légitársaság járatai Burgaszba, Lárnakába, Londonba és Rómába.

A Wizz Air közölte: továbbra is elkötelezett a magyar utasok kiszolgálása és a magyar piac fejlesztése mellett.

Ennek érdekében konszolidálja működését a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a repülőgép áttelepítésével hosszú távon lesz képes növelni forgalmát és a járatok számát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: Miskolczi János/Debrecen Airport

A jelenleg Debrecenben szolgálatot teljesítő repülőgép Magyarországon marad: a legmodernebb technológiákkal megalkotott Airbus A321neo továbbra is támogatja a légitársaságot abban, hogy Magyarországról megfizethető áron, minél zökkenőmentesebben repítse el az utasokat több mint 30 ország közel 70 úti céljára – teszik hozzá.

A munkahelyek megőrzése és a folyamatos fejlődési lehetőség érdekében a Wizz Air minden érintett kollégájának alternatív állásokat ajánlott fel magyarországi, európai és Európán kívüli bázisain.

Az érintett utasokat a légitársaság hamarosan közvetlenül emailen értesíti. A Wizz Air azt tanácsolja utasainak, akik közvetítőn vagy online utazási irodán keresztül foglalták jegyeiket, hogy forduljanak ezekhez a járataikkal kapcsolatos legfrissebb információkért.

Reagált a debreceni repülőtér

 

A Debrecen Nemzetközi Repülőteret üzemeltető gazdasági társaság lapunkhoz eljuttatott közleményében sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a Wizz Air a légijármű-kapacitás kihívásai miatt ilyen döntést hozott.

 

A COVID időszakot követően a Debreceni Nemzetközi Repülőtér forgalma dinamikusan
növekszik, 2023-ban már ismételten átlépte a 300.000 fős utasforgalmat, amelyet 2024-ben 10% körüli növekedés jellemez.

 

„Köszönhetően a Debrecenben és régiójában tapasztalható gazdasági és turisztikai fejlesztéseknek. Annak érdekében, hogy ezt a növekedést fenntartsuk és megfeleljünk az utazóközönség elvárásainak a DIA Kft. – tulajdonosai támogatásával – megtesz minden szükséges lépést, hogy a korábban népszerű és jelentős töltöttséggel bíró járatait, mint Tel-Aviv, Eindhoven, illetve további új úti célokat is indítson 2025 nyarától más légitársaságokkal együttműködésben” – teszi hozzá a közlés.

 

„Tovább folytatjuk a repülőtéren megkezdett infrastruktúrafejlesztéseket is, hogy a
visszatérő és új járatok utasai számára a legmagasabb komfortot biztosítsuk. A Debreceni Nemzetközi Repülőtér céljai változatlanok, a régió legjelentősebb regionális
repülőtere kíván lenni” – hangsúlyozták.