Fellebbezést nyújt be a Ryanair a Wizz Air által kezdeményezett azon ideiglenes bírósági végzés ellen, amelyben megtiltanák az ír fapadosnak a Buzz márkanév magyarországi használatát.

A Ryanair lapunkhoz eljuttatott közleményében tudatta, hogy a Wizz Air bíróság előtt támadta meg a Buzz névhasználatát Magyarországon.

A tájékoztatás szerint a Wizz Air ideiglenes bírósági intézkedést kért. A Ryanair most ez ellen nyújt be fellebbezést.

Az ír diszkont légitársaság azt írta, a Buzz 17 éve a Ryanair-csoport része, jelenleg Lengyelország egyik legnagyobb légitársasága, és “a legjobb úton jár, hogy legyőzze a Wizz Airt”.

“Ez az elkeseredett támadás a magyar bíróságon (…) annak a jele, hogy a Wizz Air árakban, vagy szolgáltatásokban nem tudja felvenni a versenyt sem a Ryanairrel, sem a Buzzal” – olvasható a közleményben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója a közlemény szerint azt mondta, nyilvánvaló, hogy a Wizz Air megrémült, mert a Buzz a legalacsonyabb árakat és a legjobb szolgáltatásokat nyújtja. Ezért támadják a céget Magyarországon, ahonnan a versenytársuk az utóbbi időben több repülőgépet is kivont.

“Ahelyett, hogy ügyvédekre, bírósági perekre pazarolják az idejüket azon kéne fáradozniuk, hogy csökkentsék a költségeiket” – fogalmazott O’Leary.

Mint ismert, a magyarországi Ryanair-bázist tavaly december elején adta át a Lengyelországban bejegyzett Buzznak. A változás oka az volt, hogy a Buzz alacsonyabb költségszinttel működik, mint az ír anyavállalat. A Ryanair-csoport így akarja felvenni a versenyt a lengyel piac után a magyar főváros repterén is a Wizz Airrel.

Az ügyben kerestük a Wizz Airt is, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.