Bíróságon támadta meg a LOT a Lufthansa új, kék alapon fehér darumadaras dizájnját, mondván az új arculati elemek nagyon hasonlítanak a lengyel nemzeti légitársaságéra.

Az Aerotelegraph beszámolója szerint a Lufthansa az új arculat bevezetése után mindenhol elkezdte levédetni a különböző elemeket. Ez gond nélkül sikerült Németországban és az Európai Unió több tagállamában, de a lengyeleknél megakadt a gépezet.

Fotó: AIRportal.hu

A LOT ugyanis kifogást emelt és jogi úton szeretné megakadályozni, hogy a saját piacukon is védjegyként legyen bejegyezve a versenytárs arculata. Állításuk szerint ugyanis a Lufthansa új dizájnja, amelyben már nem sárga, hanem kék alapon szerepel a daru – kísértetiesen hasonlít a LOT arculatára, emiatt könnyen összetéveszthető, és így a Lufthansa versenyelőnyhöz juthat.

A lapnak a Lufthansa megerősítette, hogy valóban vitában állnak a LOT-tal ez ügyben.

A Lufthansa logóját 1918-ban alkotta meg Otto Firle a német cég jogelődjének számító Deutsche Luft-Leederei számára, a LOT fő arculati elemét 1930-ban készítette el Tadeusz Lucjan.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

A német légitársaság 2018-ban mutatta be új arculatát, amelynek egyik legnagyobb változásai között említhető a „tükörtojás” eltűnése, vagyis a daru már nem sárga, hanem – egyébként a régihez képest sötétebb árnyalatú – kék háttérben szerepel fehér karimával. Emellett a gépek törzsének alsó részéről eltűnt a szürke szín, a kék sáv a farokrészen pedig a törzsre is lenyúlik.

Nagyon hasonló még a Tarom logója is, mivel a román nemzeti légitársaság gépeinek függőleges vezérsíkján szintén kék alapon fehér daru szerepel, de arról egyelőre nincs hír, hogy a napokban állami segítséghez jutó Tarom pereskedni akar-e a németekkel, esetleg a lengyelek a Tarommal.

Fotó: AIRportal.hu