Az Emirates veheti át a súlyos anyagi gondokkal küzdő Etihad légiársaságot – értesült a Bloomberg. A hírt az Emirates szóvivője cáfolta.

A Bloomberg rövid hírében mindössze annyit ír az ügyet ismerő, névtelenséget kérő forrásaira hivatkozva, hogy így a tárgyalások még az elején járnak, de a folyamat végén utasforgalom alapján a világ egyik legnagyobb légitársasága jöhet létre.

A hírre reagálva az Emirates a Reutersnek kategorikusan cáfolta, hogy folyamatban lennének ilyen megbeszélések. “Semmilyen igazságtartalma nincs ennek a pletykának” – fogalmazott a meg nem nevezett szóvivő.

Fotó: AIRportal.hu

Az Etihadról régóta tudni, hogy nagyon nagy bajban van, befektetései mind rosszul sültek el, az Alitalia épp a víz tetején van, az airberlin el is merült, az Air Serbiának információink szerint már nem adnak pénzt, és a Jet Airways is éppen a megmeneküléséért küzd.

A két légitársaság összeolvasztásával kapcsolatban már korábban is voltak találgatások. Ezek alapját az adhatja, hogy mindkét légitársaság az Egyesült Arab Emírségekben működik, az Emirates Dubajban, az Etihad Abu Dzabiban. Az emírségek vezetői az uralkodó családok.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Bár az Emiratesnek is akadnak “filléres gondjai”, a kerozinár emelkedése miatt folyamatos költségkontrollra van szükség, de az Etihadnál sokkal jobb helyzetben vannak. Ha a két légitársaság összeolvadna, akkor egy nagyjából 320 gépes flottával rendelkező légitársaság jönne létre, összesített tavalyi utasforgalmuk 77 millió volt, amely jelentősen elmarad a most világelső American Airlinestól, amely 200 millió utast szállított az elmúlt évben.

Fotó: AIRportal.hu