Leszállás közben szenvedett balesetet az iráni légierő Boeing 707-es áruszállító repülőgépe, a repülőgép összetört, legalább az egyik szárny leszakadt, a roncsok kigyulladtak.

Egy Boeing 707-es típusú áruszállító repülőgép szenvedett balesetet Iránban, helyi médiaértesülések szerint. A repülőgép a kirgizisztáni Bishkekből érkezett Iránba.

A repülőgép a Teherántól nyugatra található Karaj repülőtérre tartott, azonban eddig ismeretlen okok miatt a Safadasht település közelében működő Fath-repülőtéren próbált leszállni kedvezőtlen időjárási körülmények közepette.

Az Aviation Safety Network információi szerint a pilóták a leszállás közben elveszítették az uralmukat a gép felett. A Boeing 707-es átszakította a repülőtér kerítését és még a futópálya előtt a földnek csapódott. A frissebb videókon az látszik, hogy a 707-es (lakó)épületek között állt meg.

Az AVHerald később közzétett bejegyzése viszont azt írja, hogy a repülőgép elvétette a repülőteret (a Karaj repülőtér helyett a közeli Fath-repülőtéren szállt le) és a túlfutott a Fath-repülőtér mindössze 1000 méter hosszú futópályáján.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Boeing 707-es több darabra szakadt szét, a roncsok kigyulladtak – a közösségi médiában megjelent felvételek szerint.

Az áruszállító repülőgép fedélzetén a helyi fél-hivatalos Fars News Agency elsődleges információi szerint tíz személy utazott, későbbi híradások 16 fős személyzetről írnak, melyből az elsődleges információk szerint egy személy élte túl a balesetet.

A balesetben érintett repülőgép az ASN értesülései szerint az Iran Air Force EP-CPP lajstromjelű, Boeing 707-3J9C típusú repülőgépe volt. Az internetes adatbázisokban fellelhető információk szerint a repülőgépet 1976-ban gyártották, korábban a Saha Airlines flottájában is repült.