Bemutatta első Boeing 757-200-as utasszállítóját a Northern Pacific Airways, az alaszkai startup légitársaság hatgépes flottával tervezi az indulást, anchorage-i megállóval kötné össze az USA több repterét Japánnal és Dél-Koreával.

A légitársaság az USA és Ázsia között teljesítene járatokat alaszkai megállóval, diszkont üzleti modellben. Az első úti célok között Tokió, Oszaka és Szöul szerepelnek a tervek szerint, kedvező stopover lehetőségekkel az alaszkai Anchorage repülőterén. A cég tulajdonosaihoz tartozik az alaszkai Ravn Airlines kis regionális légitársaság, amelynek járataival az állam egyéb városaiba is kínálhatna átszállásos jegyeket a cég.

A repülőjegyek értékesítésének megkezdéséhez egyelőre nem rendelkezik a szükséges hatósági engedéllyel a cég.

Forrás: Northern Pacific Airways

A Northern Pacific Airways alaszkai bázisának földrajzi adottságaiból eredő előnyét kívánja kihasználni az USA és Ázsia közötti, tervezett útvonalhálózatának költséghatékony működtetéséhez, hasonlóan az izlandi Icelandair (és a csődbe ment fapados Wow Air – a szerk.) modelljéhez.

A cég azért választotta az immár korszerűnek nem számító Boeing 757-200-as típust, mert viszonylag olcsón és szinte azonnal bérelhető, mivel a pandémia miatt számos légitársaság kivonta flottájából a kiöregedő, az új generációs típusokhoz viszonyítva kevésbé hatékonyan üzemeltethető példányokat. A típusból egyelőre hat példányra sikerült leszerződni lízingcégekkel, de a légitársaság korábbi közlése szerint 2023-ban már ennek duplájával repülne.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.