Heti háromról heti kettőre csökkenti járatai számát Budapestről a svájci SkyWork Airlines. 2013 április 1.-től a nyári menetrendben csak szerdán és szombaton lesz járat Svájc szívébe Budapestről. Január elején még bővítést, azaz heti négy járatot tervezett a légitársaság a nyári időszakra.

A svájci SkyWork Airlines 2010. október 31.-én indította el a menetrendszerű járatokat Svájc és Magyarország között, ezzel négyre emelte a Budapestről repülővel elérhető városok számát (Zürich, Bázel és Genf után).

A SkyWork különleges fehér-sárga-sötétkék festésű, 31 személyes Dornier 328-110 típusú gázturbinás-légcsavaros gépeit hamar megkedvelték az utazók, hiszen nemcsak komfortos és csendes repülést, hanem gazdaságos és környezetbarát üzemelést is jelentenek korszerű turbóprop gépek.

A járat menetrendje április 1-től:
SX606 BRN0700 – 0855BUD D38 36
SX607 BUD0925 – 1130BRN D38 36
Forrás: airlineroute.net

A SkyWork Airlines 7 gépes flottát üzemeltet, amelynek révén az idei nyári menetrendben 10 ország 34 városába lehet eljutni Bernből, köztük Berlinbe, Londonba (London City Airport a Docklands szívében!) és egy sor olasz, illetve adriai üdülőhelyre.

A nyári menetrendben a SkyWork Airlines gépei szerdán és szombaton a reggeli-délelőtti órákban érkeznek illetve indulnak Budapestről.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság Q400-as repülőgépei (képünkön) ritkábban látogatnak Ferihegyre, de a cég megszokott Dornier 328-110 repülőgépei is szép látványt nyújtanak. (Fotó: Samu Ádám / AIRportal.hu)


Bern elsősorban a pénzügyi szektor, az orvosi műszergyártás, a tudományos kutatások miatt lehet fontos uticél. Itt van egyébként a világhírű Toblerone csokoládégyár központja is. Ráadásul központi fekvése miatt Bernből a nagyszerű svájci vasúti összeköttetések révén gyorsan és kényelmesen elérhető egy sor híres svájci nagyváros, valamint 100 km körzeten belül a leghíresebb svájci síparadicsomok is elérhetők. A berni repülőtérről sok sípályára külön autóbusz szállítja a téli sportok szerelmeseit.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!