Az Air France újabb kanadai célállomást vett fel a kínálatába, Québec városába hetente háromszor repül Airbus A330-asokkal május 17-től, emellett az ország másik három városába több járat válik elérhetővé a nyári menetrendi időszakban – közölte lapunkkal a légitársaság.

A francia légitársaság 71 évvel ezelőtt jelent meg a kanadai piacon, jelenleg Montrealba, Torontóba és Vancouverbe teljesít járatokat.

Negyedik városként május 17-től Québec válik elérhetővé az észak-amerikai országban, amely az Air France számára kiemelkedően fontos: a hosszútávú járatok közül Kanadába kínálja a második legtöbb ülőhelyet.

A menetrend szerint a járatok május 17-től kedden, csütörtökön és szombaton közlekednek Párizs–Charles de Gaulle és a Québec–Jean Lesage Nemzetközi Repülőtér között. Az AF 352-es járatok 13.10-kor szállnak fel Párizsból, és helyi idő szerint 14.40-kor landolnak, majd az AF 353-as járatok 17 órakor indulnak vissza, és másnap 05.45-kor landolnak a francia főváros legnagyobb repülőterén.

Az utasok Airbus A330-200-asokkal repülhetnek, a gép fedélzetén 36 business, 21 prémium turista és 167 turista osztályú ülés foglalható. A kabint a közelmúltban teljesen felújították, az üzleti osztályon teljesen sík ággyá alakítható ülések várják az utasokat, a prémium turista osztályon 130 fokra, a turistán 118 fokra dönthető ülések érhetők el.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Prémium turista osztály a légitársaság egyik A330-asán. (Forrás: Air France)

Az új járat indításával párhuzamosan megmarad a Montreal–Pierre Elliott Trudeau Nemzetközi Repülőtér és Québec közötti, az Air France átszálló utasai számára díjmentesen elérhető buszjárat.

Az Air France Párizsból Montrealba naponta 4, Torontóba naponta 2, Vancouverbe pedig naponta egy járatot indít, de a nyári menetrendi időszakban a kanadai járatokon 25 százalékkal növeli a foglalható helyek számát, és ezzel felkínált kapacitás szempontjából az Air France lesz a vezető légitársaság az Európa és Kanada közti járatok esetében.

A menetrend az utazási korlátozások függvényében még változhat, a légitársaság arra kéri az utasait, hogy foglalás és indulás előtt ellenőrizzék a járat státuszát és a beutazási feltételeket.

Az Air France a közelmúltban jelentette be, hogy a február 28-ig lefoglalt és június 30-ig megkezdett utazások esetén a jegyek továbbra is felár nélkül módosíthatók, vagy voucher formájában visszaigényelhetők. Ha a járatot a légitársaság törli, akkor az utas kérheti az ingyenes átfoglalást későbbi járatra, vagy teljes visszatérítésre jogosult.