Az easyJet angol diszkont légitársaság amellett, hogy tudomásul veszi a brit népszavazás eredményét az uniós tagságról a tárgyalások felgyorsítását kezdeményezi, hogy az Egyesült Királyság továbbra is tagja maradhasson az Egységes Légiközlekedési Piacnak.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

A légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írta, ha ezt sikerülne elérni, akkor az Európai Uniós légitársaságok továbbra is szabadon repülhetnének az Egyesült Királyságba és azon belül, illetve az egyesült királyságbeli légitársaságok is szabadon repülhetnének az uniós országokba,

A légitársaság bizakodó és abban hisz, hogy a döntés nem lesz lényeges befolyással stratégiájára, képes hosszútávon is fenntartani bevételei növekedését, és osztalékot tud fizetni részvényeseinek – olvasható a közleményben.

Az easyJet – mint írták – már a népszavazás előtt felkészült erre az eshetőségre is, így több olyan változatot dolgozott ki, amellyel tevékenységét valamennyi piacán tovább folytathatja.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repülési jogokat két ország között általában bilaterális szerződésekkel szabályozzák, az unióban viszont – mivel közös piacról van szó – bármelyik uniós légitársaság bármely ország bármely repülőterére bármennyi járatot indíthat. Például egy angol cég belföldi járatokat is nyithat akár Németországban is.

A Brexit hatásairól korábbi cikkünkben írtunk.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!