Budapest – Berlin (Schönefeld) járatot indít a Wizz Air márciustól, jelentette be Facebook oldalán a diszkont légitársaság kedden délelőtt.

Új útvonalat indít Budapestről Berlin-Schönefeldre a Wizz Air. A legújabb WIZZ-járat naponta közlekedik március 13-i kezdettel. Az új járatra a jegyek már  foglalhatók a Wizz Air oldalán 2 990 forintos induló viteldíjtól, amelyhez legfeljebb 55x40x23cm méretű ingyenes kézipoggyász is jár.

Berlin Németország fővárosa és egyben legnagyobb városa, a politika, a kultúra, a média és a tudományos élet jelentős központja. A nemzetköziség és a tolerancia, valamint pezsgő éjszakai élet jellemzi a várost.

Az utazók számos történelmi emlékhellyel, gazdag kulturális örökséggel és világszínvonalú múzeumokkal találkozhatnak többek között az UNESCO Világörökség részeként számon tartott Múzeum-szigeten.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Wizz Air új járata naponta indul majd, így kényelmes menetrendje egyaránt alkalmas rövid városlátogatásokra és üzleti utakra, vagy akár hosszabb utazásokra, melyek során az utasok felfedezhetik Berlint és a környező gyönyörű branderburgi tájat.

Az új bejelentés 11 idén elindított budapesti útvonalat követ. 2017-ben további három járat indul Budapestről, Bordeaux-val, Agadirral és Frankfurttal kapcsolva össze a fővárost. Stavanger és Berlin pedig 2018 tavaszától válik elérhetővé Budapestről. Berlinnel együtt 2017-ben a Wizz Air 17 izgalmas úti céllal bővítette immár 67 alacsony viteldíjas járatot számláló budapesti hálózatát.

A Wizz Air két magyar bázisról, Budapestről és Debrecenből üzemeltet járatokat összesen 12 repülőgéppel, melyekhez két újabb budapesti gép csatlakozik 2018-ban, 5,5 millióra növelve az ülőhelykapacitást a magyarországi útvonalakon. Az elmúlt 12 hónapban a Wizz Air több mint 4 millió utast szállított magyarországi útvonalain, ami 17%-kal több, mint az előző év hasonló időszakának forgalma.

A WIZZ hazai hálózata már 74 útvonalat kínál két magyarországi repülőtérről.

A Wizz Air Airbus A321-ese. (Forrás: Twitter)