Egyeztetéseket kezd a magyar kormányzat, hogy a Wizz Air járatot nyisson Budapest és a fehérorosz főváros, Minszk között – jelentette ki Balogh Csaba, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára a belarusz-magyar üzleti fórumon.

A Wizz egyik Airbus A320-asa (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)

Valamikor a közeljövőben járatot indíthat Budapest és Minszk között a magyar gyökerű fapados, a Wizz Air – közölte a fehérorosz fővárosban jelenleg zajló belarusz-magyar üzleti fórumon Balogh Csaba, a Külgazdasági és Külügyminisztérium közigazgatási államtitkára.

A politikus arról beszélt a Belta hírügynökség jelentése szerint, hogy egyeztetéseket kezdeményeznek ez ügyben, mivel “közeli kapcsolatokat ápolnak” a Wizz Airrel.

Az államtitkár közlése szerint a légitársaság képviselői talán a jövő évben meg is kezdik a konkrét tárgyalásokat a járatnyitásról.

A kezdeményezést azzal indokolta, hogy a fehérorosz légicég, a Belavia 2013 őszétől közlekedő heti három járata (ráadásul Belgráddal kötve – a szerk.) nem elegendő a turisztikai és üzleti kapcsolatok fejlesztésére.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.