A január-szeptemberi időszakban a Budapest Airport adatai szerint Berlinbe nőtt a legnagyobb mértékben az utasforgalom, Isztambul viszont azon kevés célállomások között van, ahova kevesebben repültek, mint az előző év azonos időszakában.

Fotó: Wikimedia

A részletes adatokat Kam Jandu, a Liszt Ferenc-repülőtér kereskedelmi vezetője ismertette egy budapesti partnertalálkozón.

Eszerint a TOP 3 célállomás sorrendjében nincs változás, az első továbbra is toronymagasan London 1 millió 157 ezer utassal, mely 1,5 százalékos bővülés tavalyhoz képest.

Beszédes, hogy a második helyezett párizsi (447 ezer) és a harmadik helyezett brüsszeli járatokon (413 ezer) összesen nem repültek annyian, mint ahányan a londoniakon. Említésre méltó még a brüsszeli forgalom 15 százalékos erősödése.

A legnagyobb nyertes azonban Berlin lett, ahova a Wizz Air és a Ryanair is indított járatokat, bár a Wizz forgalma ebbe még nem számít bele.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A német fővárosba az év eddigi részében 346 ezren repültek, 54,4 százalékkal többen, mint egy évvel korábban.

Kiemelendő a Tel Aviv-i járatok iránti nagy érdeklődés, a forgalombővülés 16 százalék volt.

A nagy nyertesek mellett azonban vannak vesztesek is, bár jelentős visszaesésről egyelőre nem lehet beszélni. Madrid esetében a tavalyihoz képest 0,5, Róma esetében 1,6 százalékos csökkenés mutatkozik. Nem nagy meglepetésre vélhetően a biztonságkritikus események miatt Isztambul felé 237 ezren, 8,3 százalékkal kevesebben repültek, mint az előző év azonos időszakában.