Lipcséből Budapestre repülték át javításra a DHL Boeing 757-236(PCF) típusú repülőgépét, amelynek még februárban, a felszállást követően nyílt ki a raktérajtaja.

A G-DHKZ lajstromjelű repülőgép a február 13-i esemény óta a lipcsei repülőtéren parkolt, a Boeing 757-est május 4-én repülték át Budapestre.

A flightradar24.com virtuális radar adatai szerint a Lipcse és Budapest közötti úton a repülőgép mindössze 10 000 láb (kb. 3 050 méter) magasságig emelkedett.

Egy több éve tartó együttműködés részeként az Aeroplexnél végzik a DHL Boeing 757-es és 767-es repülőgépeinek időszakos karbantartását, ezért érkezett most ez a példány is javításra Budapestre, a magyar repülőgép-karbantartó vállalathoz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amint korábban hírt adtunk róla, a repülőgép 2021. február 13-án, szombaton Lipcséből Frankfurtba teljesített volna áruszállító járatot. A Boeing 757-236(PCF) típusú repülőgép fő fedélzetének raktérajtaja nem sokkal a felszállást követően kinyílt a levegőben.

A G-DHKZ lajstromjelű repülőgép személyzete a probléma észlelését követően 5 300 láb magasságban megszakította az emelkedést, és visszafordult Lipcsébe, ahol az indulást követően mindössze 15 perc múlva biztonságosan leszállt.

A repülőgép raktérajtajának belső borítása leszakadt, és bár az első értesülések arról szóltak, hogy a kinyílt ajtón át áru is zuhant ki a gépből, később ezt cáfolták. A Boeing 757F gépben a leszakadó alkatrészek károkat okoztak. Személyi sérülés nem történt. A német hatóság (BFU) vizsgálatot indított, az eseményt követően a repülőgép május 4-én emelkedett először a levegőbe.

Február 13-án rendkívül hideg időjárás volt a lipcsei repülőtéren, egyes értesülések szerint a -15 foknál is alacsonyabb hőmérséklet és a repülőgép rakodása alatt a zárszerkezetnél képződő jég is szerepet játszhatott abban, hogy az ajtó kinyílt a levegőben.