Budapesten szakította meg útját a Sun Express Diyarbakirból Hannoverbe tartó járata, a Boeing 737-800-as egészségügyi okok miatt szállt le a ferihegyi repülőtéren.

Az online elérhető radaradatok szerint a járatot teljesítő, D-ASXX lajstromú, 8,5 éves Boeing 737-800-as Gyulánál lépett be az ország légterébe, nem sokkal később már megkezdte a süllyedést, Budapest felé fordult, majd rendben leszállt a 31R jelű futópályán.

A pilóta a légiforgalmi irányítással azt közölte, hogy egy eszméletlen utas miatt kell megszakítani útjukat, majd közölték a HungaroControllal, hogy hol ül az utas. Ezekre az információkra a mentést végzőknek van szüksége, és csak a légiforgalmi irányítás tudja ezeket beszerezni a hajózó személyzettől.

A gépet a számára kijelölt állóhelyre beálláskor már a repülőtéri egészségügyi szolgálat személyzete várta. Az AMS Airport Medical Service a Facebook oldalán azt közölte, hogy a gép fedélzetén egy 10 éves gyermek lett rosszul, aluszékony állapotban találták, őt a landolást követően az Országos Mentőszolgálattal közösen ellátták, stabilizálták az állapotát, majd kórházba vitték.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.