Budapesti járatot indít az Air France fiatalokat megcélzó “újgenerációs” légitársasága a JOON. 2018. október 28-tól a JOON üzemelteti a Párizs Charles de Gaulle repülőtér és Budapest közötti Air France járatokat a cég közlése szerint.

A JOON járatai naponta háromszor közlekednek majd Párizs és Budapest között, a jelenlegi Air France járatok helyett.

A közlés szerint a járatokról a légitársaság átszállást kínál majd a JOON és az Air France-KLM kiterjedt útvonalhálózatára a Párizsi központi repülőtérről.

A légitársaság rövid, angol nyelven kiadott közleménye ugyan nem tért ki arra, hogy az Air France jelenlegi Párizs – Budapest járatait érinti-e a JOON járatnyitása, de repülőjegy foglalási adatbázisok szerint
a meglévő napi három Air France járatot teljesítik majd a JOON Airbus A320-as és A321-es gépei.

A légitársaság cikkünk megjelenését követően néhány órával kiadott magyar nyelvű közleményében azt írja:
A napi három járatot a téli menetrendtől kezdődően az Air France 2017-ben indított légitársasága üzemelteti majd a magyar és a francia főváros között. A járatok továbbra is a már megszokott kényelmes átszállási lehetőségeket biztosítják az Air France és KLM kiterjedt útvonalhálózatára. A JOON új színt hoz a légitársaságok világába, szolgáltatásait a legújabb utazási trendeknek és igényeknek megfelelően alakították, ötvözvén azt az Air France hagyományokon alapuló, a légiközlekedés területén kiemelkedő minőségű szolgáltatásaival.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Air France tavaly ősszel jelentette be, hogy JOON néven új légitársaságot indít, mely a fiatal generációt célozza meg újfajta utazási élményt nyújtó szolgáltatásaival. A Joon rövid és hosszútávú járatokat is üzemeltet, 2018 nyarán Kairó, Fokváros, Fortaleza, Mahé, Mumbai és Teherán, valamint Európán belül Oslo, Róma, Nápoly és Isztambul került fel a cég útvonalhálózatára a 2017 őszétől indult Berlin, Barcelona, Portó, Lisszabon járatok mellé. A légitársaság szintén október végétől Párizsból a norvégiai Bergenbe is repül majd naponta egyszer, Bergen új célpont a csoport útvonalhálózatán.

Forrás: Air France