Jelentős bővítést tervez a Ryanair a 2019-es nyári menetrendben Budapestről, az ír fapados társaság Cagliariba és Bariba is indít járatokat, emellett heti 7-ről 9-re növelik a római járatok számát.

Horváth Evelyn, a Ryanair járatfejlesztési munkatársa az AIRportalnak azt mondta, Corkkal együtt Cagliariba és Bariba is hetente két járat közlekedik majd, emellett heti 7-ről 9-re emelik március végétől a járatok számát Róma-Ciampino és Budapest között.

Tájékoztatása szerint a légitársaság jelenleg 4 repülőgépet állomásoztat Budapesten, de újabb “nagyobb” beruházás várható, de ezzel kapcsolatban további részleteket nem árut el.

Az új járatnyitásokkal a tavalyi 2,4 millió után a 2019-es évre mintegy 2,7 millió utasra számítanak Budapesten a teljes évben. Jelezte, hogy minden, az idén nyári menetrendben bevezetett új járat jól teljesített, így a jövő nyári menetrendben minden, a mostani szezonban elérhető járat újra elindul.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Horváth Evelyn beszélt a november 1-jétől bevezetett poggyász-szabályzatról is, elmondása szerint a légitársaságnak fontosabb az, hogy a járatok pontosak legyenek annál, mint hogy a legtöbb utas fel tudja vinni a fedélzetre a poggyászát. Jelezte ugyanakkor, hogy a tapasztalatok fényében még változhat a szabályozás.

A módosítás oka a járatok késésének csökkentése, de ez ellen az egész Európában tapasztalható jelenséggel szemben a Ryanair nem csak ezzel az eszközzel harcol. Egyrészt az Airlines 4 Europe lobbiszervezeten keresztül folyamatosan kapcsolatban vannak a légiforgalmi irányító szolgálatokkal, másrészt a repülőterekkel is egyeztetnek a kapacitások kezelésérről. Hozzátette, hogy a helyzetet nem könnyű megoldani, sok helyen direkt fix kapacitásokat alkalmaznak, de ezzel eltorzítják a piaci környezetet. Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy erre a helyzetre fel lehetett volna készülni.