A március végén életbe lépő nyári menetrendi időszakban Narvik, Kalamáta és Verona is elérhetővé válik a francia légitársasággal, emellett több téli szezonális járat továbbra is közlekedik majd.

Az Air France folytatja járathálózatának változatosabbá tételét, ennek részeként hét célállomással bővül a nyári kínálat, amelyek között három új útvonal is található – közölte lapunkkal a légitársaság.

Az olaszországi Veronába április 2-ától lehet eljutni az Air France Embraer E190-eseivel, amelyek hetente három alkalommal, kedden, csütörtökön és szombaton közlekednek Párizs és a venetói város között.

A norvégiai Narvik, illetve rajta keresztül a Lofoten-szigetcsoport június 15. és augusztus 31. közötti időszakra foglalható, az Air France Airbus A319-esei szombatonként közlekednek.

A görögországi Kalamáta repülőterére szintén szombatonként lehet eljutni az Air France Airbus A319-eseivel július 6. és augusztus 31. között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

További változás, hogy az eddig csak a téli időszakban közlekedő tromsø-i járat nyáron is elérhető lesz, hetente két járat indul majd ezen az útvonalon.

A hosszútávú járatok között május 13-án újraindul a Párizs és Minneapolis közötti összeköttetés, amelyet tavaly a Deltával közösen üzemeltetett a francia légitársaság.

A Minnesota állambeli városba minden nap el lehet majd jutni.

Forrás: Airbus

Hasonló változásokra kell számítani a Párizs és Raleigh-Durham közötti járaton: a téli menetrendben mutatkozott be, nyáron azonban a heti három alkalom helyett már minden nap elérhető lesz az Air France Airbus A350-900-asainak fedélzetén. Ezzel összesen 23-ra emelkedik a nyáron elérhető észak-amerikai célállomások száma.

A Közel-Keletet is érintik a menetrendi módosítások: a 2023-as téli időszakban bevezetett Párizs–Abu-Dzabi összeköttetés a nyáron is megmarad, az Air France Airbus A350-900-asai minden nap repülnek a két főváros között