Casablanca és Budapest között indíthat járatokat jövőre a Royal Air Maroc a tárgyalások már folyamatban vannak – jelentette be Mohamed Said marokkói közlekedési miniszter.

A Wizz Air agadiri járatának megnyitásával kapcsolatban rendezett sajtótájékoztatón azt mondta, a két ország közötti kapcsolatok folyamatosan fejlődtek, és a légi járatok mennyisége is fejlődésnek indult.

Az AIRportal.hu-nak nyilatkozva a miniszter azt mondta, a tárgyalások már folyamatban vannak, de pontos időpontot egyelőre nem lehet mondani, a Royal Air Marocnak kapacitásokat kell biztosítania először.

További részleteket nem mondott, de a járat nyitásának szándékát megerősítette az utána felszólaló Bus Szilveszter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium déli nyitásért felelős helyettes államtitkára is.

A Royal Air Maroc Boeing 737-800-as repülőgépe a “Wings of African Art” különleges motívumokkal. (Fotó: AIRportal.hu)

Jelenleg Magyarország és Marokkó között két légitársaság repül. A Ryanair Marrákesbe, a Wizz Air pedig Agadirba közlekedtet járatokat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Royal Air Maroc flottájának gerincét a Boeing 737-es típus adja, melyből összesen 38 repül a cég útvonalhálózatán. A marokkói légitársaság rövid és középtávú járatait ezen felül még négy Embraer E190-essel teljesíti, továbbá bérelnek még egy tunéziai A320-ast is.

A légicég hosszú távú útvonalain öt Boeing 787-8 Dreamliner és három Boeing 767-300 teljesít szolgálatot. A flottában repül egy Boeing 747-400-as is, utóbbit azonban már csak VIP szállításra használják.