Címlap Címkék Airbus A321XLR

Címke: Airbus A321XLR

A jövő év első felében indítaná járatait Indiába a Wizz Air

A diszkont légitársaság a magyar, az olasz és az osztrák hatóságoktól is megkapta a kijelölést a közvetlen indiai útvonalakra, az ázsiai ország jóváhagyását követően indulhatnak el a járatok a 2025 első negyedévében érkező A321XLR-ekkel.

Végső fázisba lépett az A321XLR tanúsítása

Az A321neo nagy hatótávú változatának hatósági tanúsítása a harmadik negyedévben lezárul, az első példány még idén forgalomba áll az Iberiánál.

Idén is a tavalyival azonos kapacitással számol a Wizz Air

Bevételeit csaknem harmadával növelte, veszteségét pedig nyereségbe fordította nemrég zárult pénzügyi évében a diszkont légitársaság, amely 80 százalékra javítaná pontosan közlekedő járatai arányát.

Az Iberia lesz az A321XLR indító légitársasága

Az IAG-csoporthoz tartozó spanyol nemzeti légitársaság lesz az A321neo nagy hatótávú változatának első üzemeltetője a világon.

Idén 800 kereskedelmi gép átadását tervezi az Airbus

Jelentősen emeli 2024-ben a gyártási rátát az Airbus, ám a járvány előtti teljesítményét még nem éri el, a megnövelt hatótávú A321XLR forgalomba állítása pedig a második félévre csúszik.

Újabb részleg segíti az A321XLR-ek gyártását

Hipermodern üzemegységet nyitott Hamburgban az Airbus, ahol az A321XLR típus hátsó törzseleméből egyszerre akár nyolc darab alkatrészekkel és berendezésekkel történő felszerelését végezhetik.

Jelentősen növelte bevételeit és profitját az Airbus

Fenntartja idei 720 példányos gépátadási célját a nyereséges negyedévet záró Airbus, a Pratt-hajtóművek újabb problémái rövid távon nem hátráltatják az átadásokat, az A321XLR hatótávolságának szinten tartására pedig megoldást keres a gyártó.

Kisebb lesz az A321XLR hatótávolsága

A törzstank komoly tűzvédelmi követelményei miatt akár 800 kilogrammal nehezebb lehet az Airbus A321neo különleges változata, emiatt a hatótávolsága mintegy 370 km-rel kevesebb lesz a meghirdetetthez képest.

Megrendelte a 13 darab A321XLR-t az Icelandair

Kötelező érvényű szerződést írt alá 13 darab Airbus A321XLR megrendeléséről az izlandi légitársaság és az európai gyártó, emellett még négy lízingelt A321LR is érkezik a flottába.

Budapestre is közvetlen járatot tervez az Indi Go indiai légitársaság

Az évi 100 millió utast szállító diszkont cég nagyszabású nemzetközi terjeszkedést és flottabővítést tervez, a megrendelt nagy hatótávú keskenytörzsű gépeivel közvetlen járatokkal képes lesz elérni Európa jelentős részét.

Nem tesztelné az A321XLR vészsüllyedési képességét a gyártó

Az Airbus szeretné, ha az amerikai hatóság az alap változat teljesítménye alapján hagyná jóvá az extra hatótávú variáns gyors süllyedési képességét.

Airbus A321XLR-ekkel váltja le Boeing 757-eseit az Icelandair

Az eddig csak Boeingeket üzemeltető izlandi légitársaság 13 darab Airbus A321XLR repülőgépet vásárol, további 12 példányra vételi jogot szerzett, ezen felül 4 bérelt A321LR már 2025-ben csatlakozik a flottához.

Harminc éve repül az Airbus A321-es

Ma három évtizede, 1993. március 11-én emelkedett először a levegőbe az Airbus A321-es, amely kis példányszámban gyártott variánsból az európai gyártó legsikeresebbje lett.

Maratoni tesztrepülésen van túl az A321XLR

Több mint 13 órát töltött a levegőben az Airbus A321XLR egyik tesztpéldánya, amelynek során az XLR feliratot is rárajzolták az égre.

Kiadta az Airbus A321XLR tűzvédelmi követelményeit az FAA

Az USA Szövetségi Légügyi Hivatala közzétette az Airbus A321XLR törzstankjának tűzvédelmével kapcsolatos követelményeit.

Évekre visszafogja a Wizz növekedését az Airbus-átadások csúszása

Flottabővítési tervét az Airbus-átadások csúszása miatt kénytelen mérsékelni a légitársaság, az utazási kereslet tekintetében bizakodó, de a háború miatt bezárja moldovai bázisát a cég, amelynek az euró-dollár árfolyam elszállása hatalmas veszteséget okozott.

Tovább csúszik az A321XLR forgalomba állítása

Csak 2024 második negyedévére várja az A321XLR forgalomba állítását az Airbus, a cég fenntartja idei 700 gépes átadási célját, és továbbra is havi 75 példányra növelné az A320neo család gyártási ütemét.

Megkezdődtek az A320neo család továbbfejlesztett hajtóművének repülési tesztjei

Az Airbus megkezdte az A320neo család egyik új generációs hajtóműtípusának továbbfejlesztett változata, a Pratt & Whitney GTF Advantage repülési tesztelését.

Felszállt az A321XLR Pratt & Whitney hajtóművel szerelt prototípusa is

Az Airbus megkezdte az A321XLR PW1100G hajtóművel szerelt változatának tesztelését is.

Megújul az American nagy hatótávú gépeinek üzleti és prémium turista osztálya

A Flagship Suite nevű business székek mellett új prémium turista ülésekkel érkeznek 2024-től az Airbus A321XLR és Boeing 787-9 repülőgépek, emellett a meglévő Boeing 777-300ER-ek fedélzete és a várók berendezése is az új koncepció mentén frissül.

Levegőben az A321XLR, de a forgalomba állítás dátuma bizonytalan

Végrehajtotta első felszállását az Airbus új generációs keskenytörzsű típusának megnövelt hatótávú változata, de a már több mint 500 példányban elkelt A321XLR kiegészítő üzemanyag-tartálya körül továbbra is kérdőjelek vannak.

Csúszik az A321XLR forgalomba állítása

Hat-kilenc hónappal is tovább tarthat az A321XLR tanúsítása és forgalomba állítása, mert az EU-s hatóság változtatásokat rendelhet el a törzstartály hatékonyabb tűzvédelméhez.
video

Elkészült az Airbus A321XLR prototípusa

Kigördült a festőhangárból az Airbus A321XLR extra nagy hatótávú, új generációs, keskenytörzsű repülőgép prototípusa az európai gyártó hamburgi telephelyén.

Airbusokkal újítja meg flottáját és elindítja ultrahosszú járatait a Qantas

A Project Sunrise munkanéven emlegetett ultrahosszú járataihoz most meg is rendelte a 12 darab A350-1000-est a légitársaság, jövő évtől pedig a belföldi forgalomban 20 A321XLR és 20 A220-300 váltja a régebbi Boeing 717 és 737 típusokat.

Még ebben a negyedévben végrehajtja szűzrepülését az A321XLR

Az Airbus hamburgi üzemében kapták lencsevégre a megnövelt maximális felszállótömegű, extra nagy hatótávú A321XLR első példányát, amelyre már a hajtóműveket is felszerelték.

KarriAIR: Légiközlekedési állás, reptéri munka

Repülőgép-szerkezetjavító és oktató

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Raktáros

Magyar Duty-Free Kft.

Repülőgép szerelő tanuló

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Karbantartó

Magyar Duty-Free Kft.

Airport Operations Coordinator

Wizz Air Hungary Ltd.

Apron Controller

Budapest Airport Zrt.

Szerkezetjavító

Aeroplex of Central Europe Kft.

Kompozit szerkezetjavító

Aeroplex of Central Europe Kft.

Flight Operations Inspector

Építési és Közlekedési Minisztérium

Árufeltöltő

Memories of Hungary Kft.

EASA B1-es tapasztalt repülőgép-szerelő

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Üzemanyag minőségbiztosítási gyakornok

Repülőtéri Üzemanyag Kiszolgáló Kft.
Hirdetés
Translate »