Címlap Címkék Fenntartható repülőgép üzemanyag (SAF)

Címke: fenntartható repülőgép üzemanyag (SAF)

sustainable aviation fuel (SAF)

Ismét elhalasztotta a D328eco forgalomba állítását a Deutsche Aircraft

A német gyártó 2027 végére tolta a D328eco forgalomba állítási céldátumát, miután a potenciális megrendelőkkel és beszállítókkal egyeztetve elvégezték a program felülvizsgálatát, a cég egy rövid futópályákról üzemeltethető változat kidolgozását is ígéri.

Környezetvédelmi felárat terhel utasaira a Lufthansa-csoport

Akár 72 eurós plusz díjat számít fel június 26-tól az EU tagállamaiból, az Egyesült Királyságból, Norvégiából és Svájcból a jövő év elejétől induló járatok utasainak a Lufthansa-csoport.

Kevésbé okoz kondenzcsíkot a fenntartható üzemanyag

Az Airbus kísérlete szerint egy kizárólag SAF-ot használó A350-900-as jelentősen kevesebb koromrészecskét bocsátott ki, a kondenzcsíkot alkotó jégrészecskék száma pedig még nagyobb mértékben csökkent.

Nyilvántartást hoz létre az IATA a fenntartható üzemanyag felfuttatására

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) adatai szerint a fenntartható repülőgép-üzemanyag (SAF) termelése 2024-ben megháromszorozódik, de így is a globális kereslet mindössze 0,53 százalékát teszi ki, és még mindig jelentősen többe kerül a fosszilis üzemanyagoknál.

A SIA és a Scoot használhat elsőként szingapúri fenntartható üzemanyagot

A Singapore Airlines és a Scoot elsőként használják majd a Neste szingapúri finomítójában előállított SAF-ot, a légitársaság 1000 tonna megvásárlására szerződött.

Az évtized végére a Wizz Air járatainak 10 százaléka repülhet „zöld üzemanyaggal”

A Wizz Air az évtized végére járatainak 10 százalékát tervezi üzemeltetni fenntartható repülőgép-üzemanyaggal (SAF).

Átment a keverésmentes SAF-teszten az IAE V2500-as hajtómű

Az Airbus A320ceo család és az Embraer C-390 Millenium hajtóműve teljesítette a 100 százalékban fenntartható repülőgép-üzemanyaggal (SAF) elvégzett teszteket.

Az Air France-KLM volt a világ legnagyobb SAF-felhasználója tavaly

Az Air France-KLM-csoport használta fel tavaly a legtöbb fenntartható repülőgép-üzemanyagot (SAF), 80 ezer tonnát, és már dolgozik azon, hogy a következő évekre elegendő mennyiséget vásárolhasson.

Először repült kizárólag alternatív kerozinnal transzatlanti járat

A Virgin Atlantic világelsőként repült Európa és Amerika között olyan utasszállítóval, amelyet keverés nélkül csak fenntartható üzemanyaggal (SAF) tankoltak fel.

Egyik A380-asával folytatta a fenntartható üzemanyag tesztelését az Emirates

Bemutatórepülést hajtott végre az Emirates egyik óriás Airbusával, amelynek egyik hajtóművében kizárólag fenntartható üzemanyagot (SAF) használt.

Kötelékben: DC-8 és MAX 10

Különleges légifelvételek készültek egy Boeing 737-10-es és Douglas DC-8-as kutatási célokat szolgáló kötelékrepüléséről.

Fenntarthatósági díjat kapott a Wizz Air

A Wizz Air a 2023-as pénzügyi évben a valaha volt legalacsonyabb szén-dioxid-intenzitását érte el, amely utaskilométerenként számítva 53,8 grammra tehető, ez 6 százalékos csökkenést jelent a járvány előttihez képest.

A vezetők alig fele hisz a klímavédelmi célok 2050-es elérésében

Bár a hivatalos narratíva szerint a légitársaságok elkötelezettek az iránt, hogy elérik a 2050-re kitűzött kibocsátási célokat, a cégek fenntarthatósági vezetői körében végzett kutatás szerint kevesebb mint felük hisz ebben.

2035 után érkezhet az Airbus teljesen új típusa

Az európai repülőgépgyártó A320neo családjának utódja 2035 és 2040 között készülhet el, a cél a maihoz képest 20-25 százalékkal kisebb üzemanyag-fogyasztás, de a CFM által fejlesztett Open Fan technológia használatához még sok kérdést kell tisztázni.

IATA: Ne csak a légitársaságokra terheljék a fenntarthatósági célok elérését!

Iparági összefogással, politikai támogatással és a megfelelő finanszírozással érhető csak el a légiközlekedés szén-dioxid-kibocsátásának nullára csökkentése 2050-re - hangzott el az IATA közgyűléséhez kapcsolódó csúcstalálkozón.

Walsh: Alig egy New York-i metrójegy árát keresik utasonként a légitársaságok

Az IATA vezetője szerint a világjárvány elmúltával és a határok megnyílásával, a gazdasági bizonytalanságok ellenére a légitársaságok jó úton vannak a nyereséges, biztonságos, hatékony és fenntartható jövő felé.

Egy amerikai SAF-fejlesztő cégbe fektet be a Wizz Air

A Wizz Air az Indigo Partners konzorciumának tagjaként támogatja a fenntartható repülőgép-üzemanyag (SAF) fejlesztésével foglalkozó amerikai CleanJoule vállalat kutatásait.

Újabb teszten van túl a Rolls-Royce Ultrafan hajtóműve

Először tesztelték a legújabb generációs erőforrás technológiai demonstrátorát, a próbát kizárólag fenntartható üzemanyaggal hajtották végre.

Fenntartható üzemanyagot tesztel a MOL és a Wizz Air Budapesten

Három A321neóval teljesített kereskedelmi járaton megkezdte a fenntartható repülőgép-üzemanyag (SAF) tesztelését a MOL a Budapest Airporttal, a Wizz Airrel és a Repülőtéri Üzemanyag Kiszolgáló Kft.-vel együttműködve.

Uniós megállapodás született a légiközlekedési ágazat szén-dioxid-mentesítéséről

A fenntartható üzemanyagok aránya ötévente emelkedne a légiközlekedésben használt üzemanyag keverékekben.

Fenntartható üzemanyagot fejlesztő cégbe fektet a Wizz Air

A légitársaság első, saját tőkés befektetésével szeretné biztosítani az Egyesült Királyságban üzemelő repülőgépei számára az alternatív kerozint.

Veszélyben van az EU légiközlekedési piacának versenyképessége

Súlyos kritikát fogalmaztak meg Európa meghatározó légitársaságainak vezetői az iparág fejlődését hátráltató és versenyképességét rontó tényezők, valamint az uniós reformok elmaradása miatt az Airlines for Europe csúcstalálkozóján.

A bővülés és a fenntarthatóság állt az arab légiközlekedési csúcs fókuszában

Az immár 10. alkalommal megrendezett, idei Arab Aviation Summit legfontosabb témája a légiközlekedés erősödő visszaépülése és a környezetvédelem volt.

Kizárólag fenntartható üzemanyaggal repült egy A321neo

Először emelkedett levegőbe az Airbus keskenytörzsű családjának tagja úgy, hogy mindkét hajtóművét csak fenntartható forrásból előállított üzemanyaggal (SAF) táplálták.

Átvette első A321neo gépét az Egyptair

A gyártó hamburgi üzemében az egyiptomi nemzeti légitársaság átvette első Airbus A321neóját, ezzel a típus első afrikai üzemeltetőjévé is vált.
Hirdetés
Translate »