Címlap Címkék Nemzetközi utasforgalom

Címke: nemzetközi utasforgalom

Növekvő pályán a légiközlekedés, íme a világ 10 legforgalmasabb repülőtere

A Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) adatai szerint közel 8,5 milliárd utas fordult meg tavaly a világ repülőterein, amely a járvány előtti forgalom 93,8 százalékát teszi ki, a legtöbb utast Atlantában, a legtöbb nemzetközi utazót Dubajban, a legtöbb légiárut pedig Hongkongban regisztrálták.

Ezek 2023 legnagyobb forgalmú repterei és légi útvonalai

Az OAG légiközlekedési adatelemző cég közzétette az év legnagyobb forgalmú repülőtereinek és útvonalainak listáját.

Még öt A340-600-as gépét újra forgalomba állítja a Lufthansa

A Münchenbe már visszatért, első osztályú kabinrésszel is felszerelt, négyhajtóműves Airbusok további öt példánya a frankfurti bázisról repül majd. 

A tavalyihoz képest megduplázódott a németországi légiutasok száma

Idén nyáron Európában Spanyolország volt a legnépszerűbb a németeknél, amit Törökország, Olaszország és Görögország követett, a legnépszerűbb interkontinentális cél az USA lett.

IATA: több mint háromszorosára nőtt a légitársaságok forgalma a tavalyihoz képest

Az Európán belüli forgalom szezonálisan kiigazítva már meghaladja a járvány előtti szintet, globálisan pedig annak 70,8 százalékát éri el.

Mégis visszatérhet a Lufthansa néhány A380-asa

A növekvő utasforgalom miatt hírek szerint 4 vagy akár 8 Airbus-óriásgépét is újra üzembe állíthatja a cég, de alternatívaként Boeing 777-300ER-eket is beszerezhet.

Amerikai repülőtereken volt a legnagyobb forgalom 2021-ben

Az ACI friss statisztikája szerint tavaly a járvány ellenére ismét Atlanta lett a világ legnagyobb forgalmú légikikötője, de további meglepetések is vannak a top 10-es listában.

Valószínűleg még 2022 elején sem fogad turistákat Ausztrália

Az ország határai nagy eséllyel még a jövő év elején is zárva lesznek a turisták előtt, de a Qantas már egyre konkrétabban tervezi az újabb ultrahosszú járatait.
Hirdetés
Translate »