A Münchenbe már visszatért, első osztályú kabinrésszel is felszerelt, négyhajtóműves Airbusok további öt példánya a frankfurti bázisról repül majd.

A prémium szolgáltatások iránti egyre erősebb keresletnövekedés miatt döntött úgy a Lufthansa, hogy a Münchenben 2022 nyarán újra forgalomba állított öt A340-600-ason túl ugyanennyit Frankfurtba is visszahoznak a tárolásból – mondta az Aerotelegraph.com portálnak a cég szóvivője.

Forrás: Lufthansa

Mint megírtuk, a német légitársaság 2021-ben döntött úgy, hogy a korábbi 17-ből ötöt ismét üzembe állít, mert szükség van az első osztályú ülőhelyekre, és a váltó típusnak szánt A350-esek ilyennel felszerelt változatai csak idén nyártól érkeznek majd a céghez.

Azóta azonban a keresletnövekedés még intenzívebbé vált, így szükség van további letárolt gépek újraaktiválására, a flottagazdálkodási tervek újraírása.

Az, hogy Frankfurtból mely célállomásokra repülnek majd az A340-600-asok, még nem ismert hivatalosan, de a visszatérésükről elsőként hírt adó Frankfurtflyer szerint
Bogota, Hongkong és New York-JFK lesznek az első útvonalak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amint korábban megírtuk, a Lufthansa számos Airbus A380-800-as repülőgépét is újra forgalomba állítja annak ellenére, hogy korábban elzárkózott ettől a cég vezetése.