Címlap Címkék Viharos időjárás

Címke: viharos időjárás

Tizenöt éve történt az AF 447-es járat katasztrófája

Az Air France Rio de Janeiro és Párizs között közlekedő Airbus A330-asa 2009. június 1-jén zuhant az Atlanti-óceánba 216 utassal, köztük öt magyarral, valamint a 12 fős személyzettel.

Bocsánatot kért a dubaji káosz miatt az Emirates elnöke

Tim Clark elismerte, hogy a rendkívüli helyzetre nem tökéletesen reagáltak, és bár szombat reggelre helyreállt a járathálózat, még napokba telik az összes utast és a feltorlódott 30 ezer poggyászt eljuttatni céljukra.

Esőzés miatt nagy fennakadások vannak a dubaji repülőtéren

Víz árasztotta el a Dubaji Nemzetközi Repülőtér forgalmi előterét és gurulóútjait a szokatlanul nagy mennyiségű csapadék miatt, budapesti járatok is érintettek.

Orkánerejű vihar okoz fennakadásokat Nagy-Britannia és Írország légiközlekedésében

A légiközlekedést a vihar elsősorban az északnyugat-angliai, a skóciai és az ír repülőtereken zavarta meg vasárnap estétől.

Budapesti járatokat is törölt a KLM a Ciarán vihar miatt

November 2-án vonul át Hollandia felett a száz kilométer per órásnál is erősebb széllökésekkel érkező Ciarán viharciklon, emiatt tömeges járattörléseket jelentett be a KLM, ami három érkező és induló budapesti járatot is érint.

Kicsúszott a futópályáról egy TUI 737-es Leeds repterén

A leszállást követően elhagyta a futópálya burkolatát, és a fűben állt meg a TUI Airways Boeing 737-800-as gépe a Leeds-Bradford repülőtéren.

Balesetet szenvedett egy üzleti repülőgép Indiában

Balesetet szenvedett egy Learjet 45 típusú business jet Mumbai repülőterén, a fedélzeten tartózkodó nyolc főből hárman sérültek meg súlyosan.

Fennakadásokat és károkat okozott a hajnali vihar Ferihegyen

Az egyik futópályát még szombat délelőtt is takarították, a Ryanair két parkoló gépe és fénytechnikai berendezések is megsérültek.

Heves vihar okoz fennakadásokat a holland repülőtereken

Heves esőzéssel járó vihar okoz súlyos közlekedési fennakadásokat Hollandiában, légijáratok százait törölték a rendkívül erős széllökések miatt, budapesti járatok is érintettek.

Járatok ezreit törölték viharok és a légiforgalmi irányítás munkaerőhiánya miatt az USA-ban

Kedden és szerdán több ezer járatot töröltek az Egyesült Államokban a viharos időjárás, valamint a légiforgalmi irányítás kapacitáshiánya miatt a nyári utazási szezon első forgalmas hetében.

Kitart a hókáosz az Egyesült Államok egyes repülőterein

Az elmúlt 5 napban az Egyesült Államokban közlekedő belföldi és nemzetközi légijáratok közül 18 700-at kellett törölni, a késést szenvedő járatok száma pedig ennek sokszorosa volt.
video

Villámcsapás következtében komoly károkat szenvedett egy Dreamliner

Apró lyukakat és elektromos kisülések nyomait fedezték fel annak az ausztrál Boeing 787-esnek a törzsén, amelyet még május elején ért villámcsapás, a repülőgépet ideiglenesen ki kellett vonni a forgalomból.

A szélvihar Ferihegyet sem kímélte, speciális szabályokat alkalmaznak extrém időjárás esetén

Vasárnap a széllökések megközelítették a 87 km/órát Ferihegyen, ezért előfordultak késések, és néhány cargo-járat árukezelése is akadályokba ütközött, de a Budapest Airport gondoskodott a légiközlekedés folytonosságáról és biztonságáról.
video

Összeütközött a Qatar Airways két repülőgépe a dohai repülőtéren

A dohai repülőtéren a Qatar Airways parkoló Airbus A350-900-as repülőgépének ütközött a légitársaság egyik Boeing 787-8-as repülőgépe, amelyet a repülőtéren tomboló heves széllel járó vihar mozdított el a szomszédos állóhelyről április 30-án.
video

Tíz leszállás, amikor a pilótáknak is biztosan izzadt a tenyere

Tíz leszállás, amikor a pilótáknak is biztosan izzadt a tenyere.

Ciara a légiforgalmi irányítókat is megdolgoztatja

Menráth Gábor terminálirányítási osztályvezetővel beszélgettünk arról, hogy az irányítók miként élték meg az elmúlt pár napot, és arról, hogy milyen kihívások elé állítja a viharos időjárás a légiforgalmi irányítókat.
video

Megküzdöttek a Wizz Air pilótái a viharos széllel Birmingham repterén

A Wizz Air Airbus A321-es repülőgépének pilótái küzdöttek Ciara erős szelével a Birmingham repülőterén végrehajtott leszálláskor.

Fennakadásokat okoz a légiközlekedésben a nyugat-európai viharos időjárás

Budapesti járatokat is érint az Egyesült Királyság, Belgium és Hollandia több repülőterén tomboló viharos időjárás, amely járattörléseket, késéseket okozott vasárnap. Az extrém erős jetstreamnek köszönhetően több járat is rekordidő alatt repülte át az Atlanti-óceánt.

Dash 8 kontra vihar: csúnya sérülésekkel, de biztonságosan földet ért

Heves viharba került a Proflight Air Services de Havilland Canada DHC-8-311 Dash 8 típusú repülőgépe Zambiában.
video

Ilyen berepülni egy 5-ös erősségű hurrikán szemébe

A NOAA hurrikán vadász csapata Lockheed WP-3D Orion, becenevén "Kermit" négyhajtóműves légcsavaros gépével időről időre berepül a rendkívül erős trópusi viharok közepébe, hogy tudományos adatokat gyűjtsön a hurrikánokról.

Vizsgálatot indított a kormányhivatal a Ryanair ammani járatán történtek miatt

Azonnali vizsgálat elindítását kezdeményezte a Fővárosi Kormányhivatalnál Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára hétfőn a Ryanair szombati, Amman–Budapest járatán történtek miatt.

Közel százszor volt szükség különleges intézkedésre idén a magyar légtérben

Repülőgépek műszaki hibája, utasrosszullét, rendbontó utas, madárütközés, kockázatos időjárási körülmények, vagy az irányítással rádiókapcsolatot nem létesítő pilóták - ezek a leggyakoribb okok amelyek miatt idén már közel száz esetben volt szükség különleges intézkedésre a magyar légtérben.

Eurocontrol: gyengébb forgalomnövekedésnél is egyre több a késés

Tovább nőtt a légiforgalmi irányítás kapacitáshiánya miatti késések száma Európa fölött márciusban, azonban a késések átlagos mértékét nézve némileg javult a helyzet.

Eurocontrol: februárban is jelentősen nőtt a késések száma

Jelentősen, közel 30 százalékkal nőtt Európában a múlt havi késések száma a tavaly februári adatokhoz képest, miközben a forgalom csak 3 százalékkal bővült.

Tornádó söpört végig az antalyai reptéren – károk, sérültek

Heves tornádó söpört végig az antalyai reptéren, parkoló vagy földi kiszolgálás alatt álló repülőgépek, valamint emberek is megsérültek.

KarriAIR: Légiközlekedési állás, reptéri munka

Kompozit szerkezetjavító

Aeroplex of Central Europe Kft.

Hangármester

Jet Stream Charter Kft.

Repülőgép szerelő tanuló

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Airport Operations Coordinator

Wizz Air Hungary Ltd.

Raktáros

Magyar Duty-Free Kft.

Árufeltöltő

Memories of Hungary Kft.

Apron Controller

Budapest Airport Zrt.

EASA B1-es tapasztalt repülőgép-szerelő

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Repülőgép-szerkezetjavító és oktató

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Projekt koordinátor (repülőgép karbantartás)

Aeroplex of Central Europe Kft.

Karbantartó

Magyar Duty-Free Kft.

Szerkezetjavító

Aeroplex of Central Europe Kft.
Hirdetés
Translate »