Új szolgáltatás bevezetését jelentette be az Emirates, amely lehetővé teszi, hogy az Egyesült Államokba tartó utasok egészen a beszállás pillanatáig használják a laptopokat és tableteket – közölte lapunkkal a cég.

Fotó: Emirates | © AIRportal.hu

Fotó: Emirates

Az Emirates Dubajon keresztül az Egyesült Államokba tartó utasai útjuk első felében és a dubaji átszállás során egyaránt használhatják laptopjaikat és tableteiket.

Mielőtt felszállnak az Egyesült Államokba tartó járatukra, laptopjaikat és más, a szabályozás alá eső eszközüket ki kell kapcsolniuk és át kell adniuk a biztonsági szolgálatnak a beszállókapuknál.

Az eszközöket, amelyek gondos csomagolást követően a repülőgép rakterébe kerülnek, a tulajdonosok az Egyesült Államok-béli célállomáson kapják vissza. A szolgáltatás nem jár plusz költséggel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság javasolja, hogy a Dubajból induló és az Egyesült Államokba tartó járatok utasai elektronikus eszközeiket a feladott poggyászukba csomagolják a késések elkerülése érdekében.

Mivel a Dubajból az Egyesült Államok felé tartó nonstop járatokon a kézipoggyászokat részletes átvizsgálásnak vetik alá, az utasoknak érdemes már az átvizsgálás előtt beszámolni eszközeikről vagy már induláskor a feladott poggyászba csomagolni azokat.

Sir Tim Clark, az Emirates elnöke elmondta: „Célunk, hogy az új szabályozások betartása ne legyen kihatással az utasélményre. Az új ingyenes szolgáltatásunk lehetővé teszi az utasok, különösen az üzleti célból utazók számára, hogy egészen az utolsó lehetséges pillanatig használhassák eszközeiket.”

„Az utasok telefonjaikat a fedélzeten is használhatják. Adataink szerint az Emirates Egyesült Államok-béli járatain az utasok 90%-a az okostelefonjaik használatával veszi igénybe a fedélzeti mobil és Wi-Fi szolgáltatásunkat. Mindössze 6% kapcsolódik a laptopjával és 4% a tabletével. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy az utasok nem használják ezeket az eszközöket offline üzemmódban, de az öröm az ürömben talán az, hogy a szabályozással az eszközeiktől elszakadva pihenhetnek az út során: élvezhetik fedélzeti szolgáltatásainkat, és elérhetik a legújabb filmeket, zenéket és TV sorozatokat.”

Az Emirates annak biztosításán dolgozik, hogy szolgáltatásai megfeleljenek a március 25-én életbe lépő új, az elektronikus eszközökre vonatkozó szabályozásoknak. Az Emirates kiegészítő személyzetet biztosít a repülőtereken az utasok segítségére, különösen a szabályozás bevezetésének első napjain.

Március 25-től a Dubaji Nemzetközi Repülőtérről az Egyesült Államok felé tartó utasoknak nem engedélyezett az okostelefonnál nagyobb elektronikus eszközöket (az orvosi eszközök kivételével) felvinni a fedélzetre. Ezeket az eszközöket az utasoknak a feladott poggyászukba kell csomagolniuk.

Az amerikai Közlekedésbiztonsági Felügyelet által kiadott új biztonsági előírás az összes nonstop, az Egyesült Államokból Dubajba tartó járatra is érvényes, beleértve az átszállókat is. Nem érvényes az Emirates Milánón és Athénon keresztül az Egyesült Államokba tartó járataira, valamint a légitársaság más célállomásaira vagy célállomásaiból érkező járataira.