Hétfőtől csődvédelemben működik a Darwin Airlines, hogy zavartalanul tudja végrehajtani a reorganizációt. A járatokat kedden törölték, miutána svájci hatóságok felfüggesztették a társaság AOC-ját.

Fotó: AIRportal.hu

A társaság közleményben tudatta, hogy a közelmúlt pozitív történései és eredményei ellenére kénytelen ehhez a drasztikus eszközhöz folyamodni az üzemmenet fenntartható biztosítása érdekében. A luganói székhelyű légitársaság közölte továbbá, hogy a járataik nem állnak le.

A Darwin Airlines-t az Etihad partner légicégeinek bukása elég rendesen megviselte, és a korábban az Etihad regionális partnereként működő céget végül az Adria Airways vásárolta meg, most Adria Arways Switzerland néven működnek.

Bár a járatok tovább üzemelnek a Darwin egyre inkább a charter járatok üzemeltetése felé szeretné eltolni saját üzemét, és visszatérne a wet-lease (ACMI) bizniszbe is megpróbálna mégjobban belefolyni. Korábban ebből as tevékenységből életek elsősorban, mivel az Alitaliával és az airberlinnel is volt ilyen megállapodások. Ezek azonban megszűntek, és most nincs ilyen jellegű megállapodásuk.

Ugyanakkor az is hozzájárult a mostani helyzet kialakulásához, hogy nem tudták elindítani berni bázisukat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A svájci hatóságok kedden bejelentették, hogy felfüggesztették a légitársaság légijármű üzembentartói engedélyét (AOC), ezért a járatokat felfüggesztették, a cég egyetlen gépe sem szállhat fel.

A társaság jelenleg genfi és luganói bázisáról főleg francia, olasz és spanyol célállomásokra közlekedtet járatokat Adria Airways Switzerland néven 4 darab ATR 72-500-assal, valamint 6 darab Saab 2000-essel, de az ATR-eket a legutóbbi hírek szerint visszaadják a Nordic Aviation Capitalnak.