Számos európai útvonalán frekvencia-csökkentést jelentett be a Turkish Airlines a téli menetrendben, köztük Budapestre is kevesebbszer közlekednek a légitársaság gépei az eredetileg tervezettnél.

Napi háromról napi kettőre csökkenti az Isztambul – Budapest járatainak számát a Turkish Airlines a 2016/17-es téli menetrendben.

A légitársaság eredetileg napi három járat indítását tervezte a 2016. október 30-tól 2017. március 25-ig tartó időszakban, azonban a pénteken közzétett menetrendi frissítés szerint csak naponta két alkalommal közlekednek majd a légitársaság repülőgépei az útvonalon.

A most közzétett menetrend-frissítés nem csak a légitársaság által korábban közzétett menetrendhez képest jelent csökkenést, hanem a tavalyi téli járatszámokhoz viszonyítva is.

A 2016-os nyári menetrendben a légitársaság eredetileg heti 28 (azaz naponta 4) járat indítását tervezte az Isztambul – Budapest – Isztambul útvonalon, azonban ezt heti 25-re csökkentették, vagyis a hét három napján a délutáni járatokat törölték a menetrendből.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság minden jel szerint a sikertelen katonai puccskísérletet követően kialakult török belpolitikai helyzet és az elmúlt időszak terrortámadásai miatt kényszerül a kapacitások drasztikus visszafogására szinte teljes járathálózatán.

Amint arról korábban beszámoltunk, az utóbbi időszak üzleti eredményei sem alakultak túl kedvezően a légitársaságnál. Az erősödő konkurencia és a terrorizmus százmilliós veszteségbe sodorta a Turkish Airlinest, amely egy éve még ugyanekkora nagyságrendű nyereséggel működött. Az utasforgalmi adatokból az látszik, hogy míg tavaly rendre 76-78 százalék körül volt a járatok töltöttsége, addig idén július végéig jellemzően a 72-73 százalékos sávban mozgott.

A budapesti mellett számos más európai és interkontinentális útvonalon is járatszám-csökkentést jelentett be a légitársaság – a routesonline-blog által közzétett menetrendi adatok szerint.