Futópálya-elhagyásos balesetet szenvedett a United Express 4933 számú járatát teljesítő, a CommutAir regionális légitársaság üzemeltetésében álló Embraer ERJ-145XR típusú repülőgép. 

Az Embraer a Newark-Liberty-ről repült a Presque Isle-Northern Maine Regionális Repülőtérre, a repülőtér 01-es jelű futópályájának megközelítését a személyzet először megszakította, majd az Embraer a második próbálkozásra leszállt.

A földet érést követően a gép jobbra kisodródott a futópályáról, majd az egyik futómű kiszakadt a helyéről és a bal oldali (1-es) hajtómű és a gép törzse közé ékelődött.

A repülőgép orr része komoly károkat szenvedett. Az aviation-safety.net információi szerint a fedélzeten tartózkodó 28 utasból és három fős személyzetből három utas és a személyzet egy tagja szenvedett sérüléseket a balesetben. A helyszíni fotók tanúsága szerint a repülőtéren havas, téli időjárás volt az esemény időpontjában.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Landing Gear from United 4933 in the engine this morning in Presque Isle after landing off the runway on second attempt. Minor injuries were reported.

Közzétette: Crown of Maine – 2019. március 4., hétfő