Futópálya-elhagyásos balesetet szenvedett a United Express 4933 számú járatát teljesítő, a CommutAir regionális légitársaság üzemeltetésében álló Embraer ERJ-145XR típusú repülőgép. 

Az Embraer a Newark-Liberty-ről repült a Presque Isle-Northern Maine Regionális Repülőtérre, a repülőtér 01-es jelű futópályájának megközelítését a személyzet először megszakította, majd az Embraer a második próbálkozásra leszállt.

A földet érést követően a gép jobbra kisodródott a futópályáról, majd az egyik futómű kiszakadt a helyéről és a bal oldali (1-es) hajtómű és a gép törzse közé ékelődött.

A repülőgép orr része komoly károkat szenvedett. Az aviation-safety.net információi szerint a fedélzeten tartózkodó 28 utasból és három fős személyzetből három utas és a személyzet egy tagja szenvedett sérüléseket a balesetben. A helyszíni fotók tanúsága szerint a repülőtéren havas, téli időjárás volt az esemény időpontjában.

Hirdetés

Landing Gear from United 4933 in the engine this morning in Presque Isle after landing off the runway on second attempt. Minor injuries were reported.

Közzétette: Crown of Maine – 2019. március 4., hétfő

Hirdetés