Defektet kapott a Tarom ATR 72-600-as repülőgépe a budapesti leszállás során, a repülőtér egyik futópályáját este 10-ig lezárták, személyi sérülés nem történt.

A román légitársaság RO 237-es számú járatát teljesítő, YR-ATL lajstromjelű, ATR 72-600-as repülőgép vasárnap 18:21-kor érkezett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre Bukarestből.

Az AIRportal.hu információi szerint 31R jelű (2-es) futópályára végrehajtott leszállás során, vagy azt követően a gép bal oldali főfutó gumiabroncsa defektet kapott.

Illusztráció. (Fotó: AIRportal.hu)

A leszállás után a repülőgép az egyik gurulóúton még el tudta hagyni a futópályát, de ezt követően a személyzet azt jelentette a légiforgalmi irányítás felé, hogy nem képes tovább gurulni, ezért műszaki segítséget kér.

Az eseményt követően a repülőtér érintett futópályáját lezárták, a repülőgéphez a repülőtér létesítményi tűzoltósága és illetékes szolgálatai is kivonultak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Budapest Airport az AIRportal.hu megkeresésére közölte, hogy vasárnap este 18 óra 21 perckor a Tarom légitársaság Bukarestből Budapestre érkező járatának gumiabroncsai a leszállást követően, a futópályát elhagyva megsérültek, majd a gép a 2-es futópálya egyik gurulóútján megállt. A légijármű jelenleg mozgásképtelen.

Az esemény során személyi sérülés nem történt, a gépen tartózkodó 71 utast és 4 fős személyzetet buszokkal szállítják a terminálépületbe.

A műszaki probléma okát egyelőre vizsgálják a szakemberek.

A 2-es futópálya vasárnap este 22 óráig zárva tart, a légiforgalmat addig az 1-es pálya szolgálja ki.

Frissítés: A légitársaság egy cseregépet (YR-ATH, ATR 72-500) küldött éjjel a Budapestről Bukarestbe tartó visszaúti járat utasaiért, amely hétfőn hajnali 1 óra 22 perckor indult vissza a román fővárosba a Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint.

Az eseményben érintett repülőgép (YR-ATL) hétfőn reggelig nem szállt fel a Liszt Ferenc repülőtérről.