Az utasszállító Boeing 777-esek cargo-géppé alakításával foglalkozó dél-koreai üzem megalapításával növelné kapacitásait az Israel Aerospace Industries (IAI).

Az izraeli vállalat előzetes megállapodást kötött a szöuli Incshon-repülőtérrel és az ott működő Sharp Technics K céggel a tervezett beruházásról.

A szöuli repülőgép-karbantartó és nagyjavító klaszter tagjaként működő üzem a Boeing 777-200ER és 777-300ER típusváltozatok átalakításával foglalkozna, évente hat példány készülne 2024-től.

Az IAI közlése szerint a világ több pontján alapított, átalakítást végző üzemegységek létrehozásával tudnak csak megfelelni a szélestörzsű és nagy hatótávú áruszállítók iránti kereslet várható növekedésének.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amint arról korábban beszámoltunk, az IAI a GE lízingcégével (GECAS) közösen indította el a 777-300ER átalakítási programját, az első “Big Twin” 777-300ERSF típusjelzésű repülőgépen már dolgoznak Tel-Avivban, 2023-ra szerezhetik meg a típus átalakításához szükséges hatósági engedélyeket és a kiegészítő típustanúsítványt.

Az izraeli vállalat nagy tapasztalattal rendelkezik ebben az üzletágban, Boeing 737, 767 és 747 típusok konverzióját is végzi, és az elmúlt években számos egyéb gyártási tevékenységét helyezte át Dél-Koreába.