Azon túl, hogy a múlt év végén code share megállapodást kötött az IndiGo és a Turkish Airlines, az indiai fapados Isztambulba is járatot indít, várhatóan még tavasszal. Az első európai célállomást feltehetően az Egyesült Királyság egy vagy több városa követi.

Várhatóan március végén, vagy áprilisban Isztambulba indít járatot Delhiből az IndiGo – írja a The Times of India online kiadása az indiai fapados egyik vezetőjére hivatkozva. Az üzemelés megkezdése az új isztambuli óriásreptér végleges megnyitásának függvénye.

A isztambuli járatokat az IndiGo érkező Airbus A321neo gépei teljesítik majd, amelynek nagyobb hatótávolsága és befogadóképessége teszi lehetővé a gazdaságos üzemelést a cég közlése szerint.

Az újfajta törzskialakítással kérte a légitársaság az A321neókat (Fotó: IndiGo)

A megrendelt 150 példányból az elsőt december végén kapta meg a cég, az A321neói az újfajta törzskialakítással érkeznek, 232 üléssel berendezve.

Arról a korábbi pletykáról egyelőre még mindig nem tudni pontosabbat, hogy a cég módosítja-e szerződései egy részét a nagy hatótávolságú LR variánsra, valamint hogy mi a helyzet a tervükkel, amely szerint szélestörzsű típusokat, A330neót vagy Boeing 787-est is üzembe állítanának.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A törökországi járatindítás bejelentése az után történt, hogy karácsony előtt code share megállapodást kötött az IndiGo és a Turkish Airlines.

Mindkét légitársaság több járatára felkerül a másik kódja, míg az indiai cég a török légitársaság európai hálózatához kapcsolódhat, utóbbi az előbbi belföldi útvonalaihoz.

Az IndiGo a flottájába érkező A321neók révén további európai célállomásokat is tervez a hálózatába felvenni, a szóba került városok között van Birmingham, London (Stansted vagy Gatwick), de Moszkva is. Emellett Kínába is indítana járatokat a fapados, de az Arab (Perzsa)-öböl menti államokban is tovább terjeszkedne.