A Boeinggel és az Airbusszal is tárgyalásokat folytat az International Airlines Group (IAG) a LEVEL további flottabővítéséről, az A330-asok mellett a Dreamlinerek is a képben vannak.

Willie Walsh, az IAG vezetője még a cégcsoport éves pénzügyi beszámolóján emelte ki, hogy nagyon elégedett a fapados hosszútávú járatokat üzemeltető LEVEL pénzügyi eredményével, bár azt az IAG külön soron nem szerepeltette, mert “nem érte el a küszöböt”.

Willie Walsh szerint a cég túlszárnyalta a kitűzött célokat, és rengeteg lehetőség van a légitársaság előtt.

Az elemzőkkel folytatott konferenciahíváson azt mondta, az idei évben a flotta öt Airbus A330-200-asból áll majd, rövidtávon pedig 15 gépből állógépparkot irányoztak elő a Norwegian és a Joon versenytársaként működő légitársaságnál. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy egyeztettek a Boeinggel és az Airbusszal is, és van lehetőségük Boeing 787 Dreamlinerekre átállni.

Fotó: Level

A tavalyi, barcelonai indulás után a LEVEL idén nyáron két további A330-200-ast Párizs-Orly-ra helyez majd, és Montrealba, New York-Newarkra, Guadeloupe-ra és Martinique-ra fog járatokat üzemeltetni, francia személyzettel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Jelenleg a LEVEL Barcelonából Buenos Airesbe, Los Angelesbe és San Francisco-Oaklandbe közlekedtet járatokat, márciustól pedig Bostonba is elindul az első gép, amelyet a Punta Cana-i járat bezárásával helyeznék át.

A további járatnyitásokkal kapcsolatban a vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a tavalyi 2,6 százalékról 6 százalék fölé viszik a kapacitásbővítés mértékét, de vigyáznak arra, hogy ne gerjesszenek túlkapacitást. A plusz ülőhelyeket és észak- és dél-atlanti útvonalakon, illetve a fejlődő piacokon vetnék be – tette hozzá.