Az Emirates egy napon vezette be flottájának zászlóshajóját, az A380-ast két új-zélandi célállomására is. A légitársaság ezzel a kapacitásbővítéssel így már mind az öt, naponta közlekedő új-zélandi járatát A380-assal szolgálja ki – közölte lapunkkal a légitársaság.

Az EK448-as járattal elindult a közvetlen Dubaj-Auckland A380-as szolgáltatás, amely a Boeing 777-200LR géptípust váltja az útvonalon.

Ezzel párhuzamosan felszállt az Emirates Christchurch-be tartó A380-as gépe is, miután a légitársaság a legfontosabb déli-szigeti útvonalon a Boeing 777-300ER géptípust is lecserélte az ikonikus repülőgéptípusra.

A közvetlen járat mellett az Emirates további három, naponta közlekedő A380-as járatot üzemeltet Auckland és Dubaj között, valamint Ausztrálián keresztül (Sydney-, Melbourne- vagy Brisbane-megállókkal) más célállomásokra.

Ezzel a lépéssel az Emirates lett az első légitársaság, amely rendszeres A380-as szolgáltatást kínál Christchurchbe. A típuscsere, valamint a bangkoki átszállás megszüntetése lehetővé teszi az utasok számára, hogy mindössze egy sydney-i átszállással megtegyék a Dubaj-Christchurch útvonalat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A két új A380-as október 30-án éjszaka repült Új-Zélandra. A Christchurchbe érkező járatot lelkes közönség fogadta, akik a Christchurch Nemzetközi Repülőtér futójának közelében lévő, Planespotters Parkként ismert területen, külön erre az alkalomra kialakított nézőtéren várták a gépet. A Shane Russell kapitány által vezetett gépet vizesköszöntővel üdvözölték a repülőtéren, amit a szakmai-, a sajtó- és a VIP vendégek egy különleges Emirates esemény keretében tekinthettek meg a terminálból.

Az A380-ast egy hagyományos piros londoni busz várta, amely jól láthatóvá tette a két kétszintes jármű méretbeli különbségeit. Emellett felhívta a figyelmet arra is, hogy az Emirates Londonból induló utasai immár a teljes utat A380-assal tehetik meg Christchurchig.

Az induló EK412 járatok 10:15-kor indulnak Dubajból, kényelmes átszállást biztosítva az Emirates 38 európai járatának egyikével érkezőknek, például Amsterdamból, Barcelonából, Londonból vagy Manchesterből. Az EK412-es járatok egy sydney-i átszállást követően helyi idő szerint másnap 13:50-kor érkeznek meg Christchurchbe. Visszafelé az EK413-as járat 18:45-kor indul Christchurchből és a sydney-i megállót követően másnap 05:15-kor száll le Dubajban, így mindkét irányban mintegy két órával rövidül a menetidő Dubajba vagy Európába.

Nézz körül egy Emirates A380-as pilótafülkéjében!

Forrás: Emirates

Mindemellett a Sydney-n keresztül üzemelő Dubaj-Auckland járat lehetőséget ad az utazóknak arra, hogy felfedezzék Dél-Kelet Ázsiát vagy Ausztráliát, hiszen az EK418 járat Sydney mellett a népszerű nyaralóhelyen és üzleti központon, Bangkokon keresztül is elérhető. Az EK418-as járat 08:55-kor indul Dubajból és másnap helyi idő szerint 15:55-kor száll le Aucklandben. Az EK419-es visszajárat, Sydney-n vagy Bangkokon keresztül, 16:30-kor száll fel Aucklandben, és másnap 06:45-kor érkezik Dubajba.

A Canterbury síkságon elhelyezkedő, Kertek Városaként is emlegetett Christchurch a fő átjáró a Déli-szigetre. A több mint 380 ezer lakosú várost a festői Avon-folyó szeli ketté, amelynek partján bicikliutak és a Hagley Park található, továbbá Chirstchurchi Botanikus Kertjének is otthont ad.

A további turistalátványosságok között megtalálható a Nemzetközi Antarktisz Központ, a Christchurchi Művészeti Galéria és a festői utazások kiindulási pontja, a Trans Alpine vasút.

Az Emirates az egyetlen légitársaság, amely egész évben menetrend szerinti retúr A380-as járatokat üzemeltet Új-Zélandra.

Minden naponta közlekedő A380-as szolgáltatás átszállást biztosít Dubajban az Emirates 38 európai és számos afrikai és közel-keleti városát összekötő közvetlen járatokra. Az Emirates több útvonalán az aucklandi és christchurchi utasok mindkét irányban végig A380-ason repülhetnek, így például az Új-Zélandot Londonnal (Heathrow és Gatwick érkezéssel), Manchesterrel, Párizzsal, Amszterdammal, Rómával, Milánóval, Frankfurttal, Münchennel, Barcelonával és Zürichhel összekötő járatokon is.

Az új szolgáltatás bevezetése lehetővé teszi a Sydney-ből indulók számára, hogy több A380-as útvonal és időpont közül válasszanak, hiszen a christchurchi A380-as járat mellett változatlanul üzemel az Emirates két naponta közlekedő A380-as járata, illetve az Emirates partnere, a Qantas légitársaság által működtetett, Dubajba közlekedő A380-as szolgáltatása.

Minden új-zélandi járat továbbra is három osztályos konfigurációban működik, és jelentős méretű ingyenesen feladható poggyászt biztosít (akár 35 kg Economy osztályon, 40 kg Business osztályon és 50 kg First osztályon).

Az Emirates A380-asok fedélzetén a First osztály utasai a privát lakosztályok kényelmét és a légiipar egyetlen fedélzeti Shower Spa-ját élvezhetik, a First és Business osztály utasai igénybe vehetik a fedélzeti lounge nyújtotta lehetőségeket, az utasok továbbá minden osztályon gourmet fogások közül választhatnak. Minden A380-as gépen rendelkezésre áll az Emirates díjnyertes, több mint 2500 csatornás ice fedélzeti szórakoztatórendszere és ingyenes Wi-Fi is.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!