Az easyJet vezérigazgatója szerint a Brexit miatt alulértékeltek lettek a légitársaságok, emiatt nem csoda, hogy mindenki elkezdett befektetések után nézni.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

Erről az easyJet vezérigazgatója, Carolyn McCall beszélt az ATW Online-nak adott interjújában. A cégvezető azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy piaci pletykák szerint az AerCap lízingcég, vagy az alapító Stelios Haji-Ioannouo felvásárolnák a céget. Ezekre a pletykákra közvetlenül nem reagált McCall, ugyanakkor hozzátette, a leértékelődés miatt mindenki befektetések miatt nézelődik a piacon.

Azt a tényt, amely szerint a légitársaság bluechipjei harmadával estek a londoni tőzsdén a Brexit eredményére reagálva Caroly MacCall annyit mondott, mindig lesznek kisebb-nagyobb mozgások a jegyzésárakban politikai események hatására, nem easyJet-specifikus dologról van szó.

Ezt erősítette meg Willie Walsh, az International Airlines Group (IAG) vezérigazgatója is, aki egy konferencián azt mondta, a piac a bizonytalanságra reagált a Brexit eredménye után, ezért lettek olcsóbbak a légitársaságok. Jelenleg két ilyen bizonytalan tényező van, amelytől mindkét cég szenved: lesz-e hozzáférésük a liberalizált uniós piachoz, illetve az, hogy a cégstruktúra hogyan alakulhat át a Brexit miatt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az easyjet az utolsó pillanatig a mostani formában hagyja a tulajdonosi struktúrát, csak akkor változtatnak rajta, ha látják, hogy mi lesz a helyzet, de rövidtávon minden a régiben maradhat.

Bár a cég átszervezésének részleteiről Carolyn McCall nem akart nyilatkozni, az ATW Online megegyezte, hogy a légitársaság azt tervezi, európai repülési üzemelési engedélyt (AOC) is szerez a brit és svájci mellé, a vezérigazgató az országot nem megnevezve annyit mondott, előrehaladott tárgyalásokat folytatnak ebben a témakörben.

Az easyjet korábban már sürgette azokat a tárgyalásokat, amelyek az uniós közös piachoz való hozzáféréssel kapcsolatosak. Mint írták, ha megmaradna a hozzáférés, akkor az Európai Uniós légitársaságok továbbra is szabadon repülhetnének az Egyesült Királyságba és azon belül, illetve az egyesült királyságbeli légitársaságok is szabadon repülhetnének az uniós országokba.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!