A RUAG Aerostructures cég új egri repülőgépalkatrész-gyárában az Airbus és a Bombardier gépeihez készítik majd a géptörzsek középső részét, a szárnyvégeket, és a repülőgépek burkolatát – mondta Alexander Toussaint, a RUAG Aerostructures divízióvezetője szerdán Egerben, az üzem megnyitóján.

A svájci cég közel kétmilliárd forintos beruházással létesítette a gyárat, amelyben kezdetben 60-an dolgoznak, az év végére azonban 180-ra növekszik a létszám.

A divízióvezető az egri helyszínválasztás okai közé sorolta, hogy közel van a RUAG másik üzeme, a siroki Ammotec, de fontosnak nevezte a vonzó gazdasági környezetet és a fejlett infrastruktúrát, valamint a magyar kormány támogatását is. Elmondása szerint az első fokozatú géprészek sikeres folyamatminősítése lehetővé tette, hogy az új egri telephely megkezdje a sorozatgyártást az Airbus számára, a Bombardier részéről az első felében tervezik a minősítést.

Urs Breitmeier, a RUAG vezérigazgatója beszédet mond a repülőgépipari RUAG Aerostructures egri gyárának avatóünnepségén 2017. március 1-jén. A svájci cég az új üzemben az Airbus és a Bombardier gépeihez készíti majd a géptörzsek középső részét, a szárnyvégeket, és a repülőgépek burkolatát. A kétmilliárd forintos beruházással létesített gyárban kezdetben 60-an dolgoznak, az év végére azonban 180-ra növekszik a létszám. MTI Fotó: Komka Péter | © AIRportal.hu

Urs Breitmeier, a RUAG vezérigazgatója beszédet mond a repülőgépipari RUAG Aerostructures egri gyárának avatóünnepségén 2017. március 1-jén. A svájci cég az új üzemben az Airbus és a Bombardier gépeihez készíti majd a géptörzsek középső részét, a szárnyvégeket, és a repülőgépek burkolatát. A kétmilliárd forintos beruházással létesített gyárban kezdetben 60-an dolgoznak, az év végére azonban 180-ra növekszik a létszám. MTI Fotó: Komka Péter


Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke hangsúlyozta, hogy a RUAG már második alkalommal döntött Magyarország mellett, amikor a közeli Sirokon lévő lőszergyártó üzeme után ezúttal Egerben valósított meg beruházást. Elmondta, hogy Magyarországon 991 svájci vállalat működik, 27 ezer embernek adva munkát, ezzel Svájc a tizenegyedik legnagyobb befektető.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Urs Breitmeier, a RUAG vezérigazgatója fontosnak nevezte, hogy a cég ötvözte a katonai és a civil célú termékek gyártását, hozzátéve, hogy a civil szektort az elmúlt 15 évben erősítették meg.

A RUAG jelen van Ausztráliában, Amerikában, Brazíliában és a legtöbb európai országban, értékesítése 2015-ben 1,6 millió euró volt, 8700 embert alkalmaz. Az Egerben beruházó RUAG Aerostructures svájci, németországi és magyarországi telephelyein összesen 1100 munkavállalót alkalmaz – ismertette.

Habis László, Eger polgármestere arról beszélt, hogy a városnak sok értéke van, sok mindenre büszkék. Első helyen említette, hogy Egernek kitűnő szakképző intézményei vannak, az egyetem pedig képzési struktúrájában egyre inkább igazodik a helyi és térségi munkaerőpiaci igényekhez. Emlékeztetett arra, hogy a város a közelmúltban elnyerte a befektetőbarát település címet.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!