A Norwegian Rómából Los Angelesbe tartó járata nem sokkal a felszállás után hajtóműhibát jelentett és visszatért Fiumicino repülőterére. A fedélzeten senki nem sérült meg, azonban a hajtóműből kirepülő alkatrészek a földön károkat okoztak.

Forrás: Twitter

Augusztus 10-én a DY7115-ös járatot teljesítő Boeing 787-8 Dreamliner pilótái felszállás után röviddel hajtóműhibát jelentettek, majd a repülőgép mintegy 1000 méteres magasságban várakozott. Röviddel a felszállás után a Dreamliner visszatért a kiindulási repülőtérre, ahol további probléma nélkül földet ért.

A mindössze 25 percig tartó repülés során a fedélzeten lévő 298 utas és a személyzet tagjai közül senki nem szenvedett sérülést, azonban Isola Sacra településrészen élők már nem voltak ilyen szerencsések. A repülőgép a település felett körülbelül 200 méter magasan repült el.

A Boeing 787-8 Dreamliner Trent 1000-es hajtóműből kihulló 5-10 centiméter nagyságú, izzó fémszilánkok 25 autóban és 12 házban okoztak anyagi károkat.

A hajtómű darabjai egy embert is eltaláltak, azonban az ijedtségen kívül más baja nem esett az első hírek szerint.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az LN-LND lajstromjelű, Rolls-Royce Trent 1000-es hajtóművel szerelt Dreamliner öt és fél éve került a Norwegian flottájába az ILFC lízingcégen keresztül, amely azóta már beolvadt az Aercap vállalatba.