Átadja diszkont leánycégének a retró színekbe öltöztetett A321-esét a Lufthansa, de ígéretük szerint egy másik keskenytörzsű hamarosan megkapja ezt az arculatot.

A D-AIDV lajstromjelű, tízéves Airbus A321-200-as az 1960-as évekbeli festésmintát viseli, és rendkívül népszerűvé vált a repülésrajongók körében – emlékeztet cikkében az aero.de portál.

Ez, a légitársaság 1955-ös indulása utáni második arculat a Boeing 707-esek üzembe állításával debütált.

Jellegzetessége (volt), hogy a törzs alsó része ezüst színű (eredetileg polírozott fémfelület), a felső része pedig fehér, az ablakok vonalában egy-egy vékony sárga csíkkal keretezett vastag kék sáv (cheatline) fut, amely az orr-résznél elegáns ívekben végződik.

Fotó: AIRportal.hu

A függőleges vezérsíkon a logó egy sárga színű fél-ellipszisben, ugyancsak kék alapon, zászlószerűen helyezkedik el a fehér felületen, a „Lufthansa” felirat pedig az ablaksáv fölött szélesen széthúzva, a maitól eltérő betűtípussal szerepel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az A321-es december közepe óta letárolva áll, hamarosan átfestik a cég diszkont leánya, a Eurowings színeibe, de a repülésrajongók által nagyon kedvelt retró festés hamarosan visszatér egy másik keskenytörzsű gépen.

A légitársaság szóvivője a német portálnak megerősítette: tudják, hogy népszerű ez a dizájn, ezért a „belátható jövőben” fel fog bukkanni a flotta egyik példányán.

Ugyanilyen festésmintában volt látható a cég 50. éves jubileumától, 2005-től egy másik A321-es (D-AIRX), amely viszont a standard arculatba visszafestve Budapesten letárolva áll a világjárvány óta.

Mint ismert, egy másik, a Jumbókkal bevezetett festésminta egy új generációs Boeing 747-8 Intercontinentalon szerepel. A hasonló, retró arculatú, de korszerű repülőgépek világszerte megtalálhatók számos légitársaság flottájában, emlékeztetve az adott cég múltjára, az egykori Malévnek is volt a hatvanas éveket felidéző gépe, egy Dash 8 kapott korabeli festést.