Egy még építés alatt álló, a forgalomnak át nem adott futópályára szállt le az Air India AI 263-as járatát teljesítő Airbus A320neo repülőgépe a Maldív-szigeteken, a maléi Velana Nemzetközi Repülőtéren (MLE).

A repülőgép az indiai Tiruvanántapuram városából tartott a maldív-szigeteki Malé városába, az út eseménytelen volt, azonban a megközelítésnél valami félre sikerült.

Ennek következtében a VT-EXL lajstromjelű, alig több mint fél éves A320neo nem az üzemelő 18-as, hanem az azzal párhuzamosan futó nem üzemelő, még építés alatt álló pályára szállt le.

Az Aviation Safety Network ábrája.

Az esetről a Flightradar24.com online járatkövető oldal a közösségi médiában számolt be, egyúttal közzé is tették a járat útvonalát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ezen látszik, hogy a gép valóban nem az aktív pályára, hanem attól balra landolt, majd probléma nélkül a kijelölt állóhelyre gurult.

Arról nincsenek információk, hogy a fedélzeten tartózkodók közül bárki megsérült-e, vagy a repülőgépben keletkezett-e bármilyen kár.

Mint arról beszámoltunk, nemrég hasonló eset történt Oroszországban, Ulan-Udéban, az Ural Airlines A320-asa szállt le egy elkészült, de még át nem adott pályára. Az incidens során hasonlóan a mostanihoz, senki nem sérült meg.