Az argentin szakszervezetek összehangolt sztrájkkezdeményezése miatt november 26-án, hétfőn minden járatát kénytelen törölni az Aerolíneas Argentinas, ezzel gyakorlatilag huszonnégy órára teljesen leáll a légitársaság.

A leállásban mintegy negyvenezer utas 371 járata biztosan érintett.

A kezdeményezésben részt vesz ALPA és a UALA pilóta és légiutaskísérő szakszervezetek mellett az APA, APTA és UPSA nevű, a földi kiszolgáló, valamint a karbantartószemélyzeteket tömörítő érdekképviselet is, amelynek következtében tényleges teljes leállás várható.

Illusztráció, az Aerolíneas Argentínas Boeing 737-700-asa.

Csak ebben a hónapban ez a negyedik sztrájk, amivel az Aerolíneas Argentinas kénytelen szembe nézni, 2-án és 16-án az AAA szakszervezet, a kettő között a hónap nyolcadik napján pedig a mostani átfogó munkabeszüntetést is meghirdető szervezetek akadályozták a cég működését.

Utóbbi akció szintén hatalmas problémát okozott a cégnek, a tizenegy órán át tartó akcióban harmincezer utas volt érintett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A mostani munkabeszüntetés pontos időtartamára vonatkozóan a szakszervezetek semmit nem árultak el, csak a hétfő hajnali kezdés a biztos.

A helyi média meg nem erősített értesülései szerint a sztrájk 24 óráig fog tartani.

A munkabeszüntetések a lehető legrosszabbkor jönnek az állami tulajdonú légitársaságnak, lévén a cég pénzügyi helyzete korántsem mondható pozitívnak.

Mario Dell’Acqua vezérigazgató éppen a múlt héten jelentette be, hogy cége technikailag csődbe ment, adósságállománya meghaladta vagyontárgyainak értékét.

Egy huszonnégy órás leállás várhatóan húszmillió dollárjába fog kerülni a cégnek, de ez csak becslés, ennél jóval többe is fájhat egy ilyen akció, mire minden utasnak kifizetik a kártérítést, vagy átfoglalják őket alternatív járatokra.

Az Aerolíneas Argentinas minden utasától elnézést kért az okozott kellemetlenségek miatt, és arra kérték őket, lépjenek kapcsolatba utazásszervezőjükkel, vagy figyeljék az online tájékoztatófelületeket.