Színlelt utasrosszullét miatt szakította meg útját Barcelonában a Pegasus Airlines Marokkóból Törökországba tartó repülőgépe, a légikikötőben 28 utas hagyta el a fedélzetet és próbált meg elmenekülni, felüknek sikerült is.

A jelentések szerint szerdán kora reggel a Pegasus Airlines Airbus A321neo gépe a barcelonai El Prat repülőtéren szakította meg útját. A Casablancából Isztambulba tartó, PC 652 számú járat pilótái a hajnali órákban azt jelezték a légiforgalmi irányításnak, hogy a fedélzeten utazó várandós nőnél beindult a szülés.

A TC-RBA lajstromjelű repülőgép hajnali fél ötkor biztonságosan leszállt a barcelonai repülőtéren, majd a számára kijelölt állóhelyre gurult, ahol egy mentőautó és három rendőr fogadta a járatot.

Miközben a mentőszolgálat munkatársai megkezdték a nő ellátását, a járat 28 utasa elhagyta a fedélzetet és futva próbált elmenekülni a forgalmi előtéren.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A rendőrségnek az EU-ba belépési engedéllyel nem rendelkező menekülők felét sikerült elkapnia, a többieket még keresik. Előbbiek közül ötöt visszaszállították a repülőgépre, a többieket őrizetbe vették és később toloncolják vissza Marokkóba.

Letartóztatták a nőt is, aki bár valóban várandós, a vizsgálatok során kiderült, hogy megtévesztette a járat személyzetét.

Nem ez volt az első ilyen trükk, tavaly november 5-én egy ugyancsak Casablancából Isztambulba tartó Air Arabia repülőgép szakította meg útját utasrosszullét miatt Mallorcán, akkor 21 ember menekült el a repülőgépről. Akkor is kiderült, hogy az érintett csak színlelte a rosszullétet.