Egyelőre pozitív tapasztalatokat szerzett a Ryanair az átszállások biztosításával, a rendszert így tovább bővítik, Londonban is elérhető lesz a szolgáltatást.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

Michael O’Leary a Reuters hírügynökség beszámolója szerint azt mondta, az értékesítések nagyon jól állnak, a római tapasztalatok – ahol már bevezették a csatlakozások biztosítását – rendkívül pozitívak. A foglalások a többi olasz útvonalon is emelkedtek Róma irányába, ennek köszönhetően növekedett piaci részesedésük az olasz piacon. Hangsúlyozta, egy éven belül London Stansted és Dublin repülőterén is bevezetik a szolgáltatást.

Fiumicino repülőtéren a Ryanair 2,5 órás csatlakozási időt garantál, az üzemelés eddigi tapasztalatai szerint fennakadás és probléma nélkül.

A Reuters cikkében azt írta, a Ryanair utasforgalmát erősítheti az a tény is, hogy a repülőterek kevesebb pénzt kérnek az átszálló utasok után, így a légitársaság is alacsonyabb áron tudja kínálni jegyeit a point-to-point utazáshoz képest. Példaként említették, hogy Róma-Fiumicino repülőtere 17,77 eurót kér utasonként a belföldi, vagy uniós forgalomban, de az átszálló utasok után csak 6,22 eurót számolnak fel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Szembemenve pár évvel korábbi nyilatkozatával – amelyben O’Leary elzárkózott az átszállás biztosításától – most azt mondta, teljesen logikus lépés, hogy a rendszer hibáinak kiküszöbölése után további repülőtereken, így Dublinban és Stansteden is bevezetik a szolgáltatást a következő egy évben.

A Ryanair áprilisban jelentette be, hogy egyelőre kísérleti jelleggel, de biztosítják a csatlakozásokat Fiumicinón, de a távlati tervek között szerepel az európai kiterjesztés mellett a hosszútávú járatokra való kapcsolódás elérhetővé tétele is.