Egymillió fölé nőtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma májusban, erre eddig még soha nem volt példa a repülőtér történelmében az év ezen hónapjában.

Az angol Anna.Aero adatbázisában szereplő számok szerint Ferihegyen májusban 1 millió 16 ezren fordultak meg, amely 13,4 százalékkal haladja meg az elmúlt évi szintet, amikor 895 ezer embert kezeltek a budapesti repülőtéren.

Az év eddigi időszakában 4 millió 172 ezer érkező és induló utas volt a Liszt Ferenc-repülőtéren, ez 12 százalékos bővülésnek felel meg a tavalyi év ugyanezen időszakához viszonyítva.

Ekkora utasforgalomnál ismerve a repülőtér kapacitásait, a check-in pultoknál, illetve az utasforgalmi ellenőrzésnél is nagyobb sorok alakulhatnak ki a forgalmasabb időszakokban, ezért érdemes időben a repülőtérre érkezni.

Az Anna.Aero a gépmozgások, illetve a kezelt áru mennyiségét nem közli, a Budapest Airport pedig nem frissítette az erre vonatkozó statisztikáját, pedig azt lapunk már többször kérte.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu


Tavaly a Budapest Aiport a nyári főszezonban, júliusban, augusztusban és szeptemberben lépte át az egymilliós utasforgalmat, amely akkor is kétszámjegyű bővülést jelentett. Erről a Budapest Airport akkor tájékoztatta a közvéleményt, de a mostani egymilliós utasforgalommal kapcsolatban eddig lapunk nem kapott közleményt.

Jost Lammers, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport vezérigazgatója korábban azt mondta, a tavalyi magasabb bázis miatt a következő években százalékos arányban már nem lesz kétszámjegyű bővülés, várhatóan 5-6 százalékkal nőhet a következő öt évben a kezelt utasok száma évente. A becslések szerint 2018-ra meglehet a 12 millió utas is.